Brigada 81 Mecanizată ”General Grigore Bălan” a anunțat că, de Ziua Armatei României (duminică 25 octombrie), în municipiul Bistrița va fi organizată o manifestare dedicată acestui eveniment, care marchează împlinirea a 76 de ani de când Armata Română a eliberat ultima brazdă de pământ românesc de sub ocupație horthystă, în urma bătăliei de la Carei.
Astfel, începând cu ora 12.00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă la Monumentul Eroilor din Piața Petru Rareș.
Activitatea va fi organizată cu respectarea normelor privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.
Foto: Arhivă 2019
Sa nu uitam nici faptele de „vitejie” ale Armatei Române de la Odessa începute la 23 Octombrie 1941. Pentru că nu se predă la istorie, pe scurt puteți citi aici:
https://m.rfi.ro/social-98716-pagina-de-istorie-masacrul-de-la-odessa-o-pata-pe-blazonul-armatei-romane
La Odessa n-au fost soldati din nordul Ardealului ( adica tatii , bunicii si strabunicii nostrii ) ! Daca vrei sa reamintesti cuiva „vitejiile ” armatei romane , canta la alta masa !
Nu sunt cetitor rus, sunt cu siguranta mai transilvănean ca și tine. Articolul se referă la „Armata Romana” , nu la armata Transilvaniei sau Moldovei.
PS Dacă în Transilvania de sub imperiul Austro-Ungar procentul ofițerilor români era de 56 % (la un procent al populației romane de 59%) in 1940 au fost trecuți pe linie moartă majoritatea ofițerilor din Transilvania. Majoritatea ofițerilor erau din vechiul Regat. Nu știu care era procentul de transilvaneni din Armata Română , dar cu siguranță au fost mai discriminați ca până în 1918