Actualitate Sport

Expertiză medico-legală în cazul lui Jean Pădureanu, în dosarul în care cere întreruperea pedepsei

Tribunalul Ilfov a dispus ca Jean Pădureanu, încarcerat la Jilava, să fie dus la INML pentru o expertiză medico-legală, care să stabilească dacă bolile de care suferă preşedintele de onoare al clubului Gloria Bistriţa fac necesară întreruperea executării pedepsei de trei ani şi patru luni de închisoare.

Avocatul lui Jean Pădureanu a depus în 19 martie, la Tribunalul Ilfov, cererea de întrerupere a executării pedepsei primite de fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, în dosarul transferurilor de jucători.

În 20 martie, instanţa a stabilit că Tribunalul Ilfov este competent să soluţioneze cererea lui Jean Pădureanu şi a dispus efectuarea unei expertize medico-legale, de către Institutul Naţional de Medicină Legală (INML).

„Dispune emiterea adreselor către INML «Mina Minovici» în vederea efectuării expertizei medico-legale şi către S.P.Jilava în vederea prezentării petentului, împreună cu actele medicale pe care le deţine, la sediul INML «Mina Minovici»”, se arată în încheierea de şedinţă, informează Mediafax.

Tribunalul Ilfov a stabilit următorul termen de judecată în acest caz la 20 aprilie.

Potrivit noului Cod de procedură penală, executarea pedepsei închisorii sau a detenţiunii pe viaţă poate fi întreruptă dacă se constată, pe baza unei expertize medico-legale, că persoana condamnată suferă de o boală care nu poate fi tratată în reţeaua sanitară a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi care face imposibilă executarea imediată a pedepsei, dacă specificul bolii nu permite tratarea acesteia cu asigurarea pazei permanente în reţeaua sanitară a Ministerului Sănătăţii şi dacă instanţa apreciază că amânarea executării şi lăsarea în libertate nu prezintă un pericol pentru ordinea publică. În această situaţie, executarea pedepsei se amână pentru o durată determinată. Cererea poate fi făcută, în acest caz, de procuror, de persoana condamnată sau de administraţia penitenciarului.

Instanţa competentă să dispună asupra întreruperii executării pedepsei este cea în a cărei circumscripţie se află locul de deţinere, corespunzătoare în grad instanţei de executare. Hotărârea prin care instanţa se pronunţă asupra cererii de întrerupere a executării pedepsei poate fi atacată cu contestaţie la instanţa ierarhic superioară, în termen de trei zile de la comunicare, conform noului Cod de procedură penală.

Avocatul lui Jean Pădureanu, Ioan Cazacu, declara în 10 martie, că vrea să depună în instanţă o cerere de întrerupere a executării pedepsei primite în dosarul transferurilor de jucători de către fostul preşedinte al Gloriei Bistriţa, întrucât acesta este foarte bolnav. „El este foarte bolnav, are foarte multe afecţiuni, unele dintre ele foarte grave, dovedite prin acte medicale”, a spus Ioan Cazacu. Avocatul lui Jean Pădureanu precizat atunci că va solicita în faţa judecătorilor efectuarea unei expertize medico-legale, pentru a se constata dacă afecţiunile fostului preşedinte al Gloriei Bistriţa pot fi tratate la penitenciar sau este necesară o întrerupere a executării pedepsei.

Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, în 4 martie, pe Jean Pădureanu la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. La scurt timp după ce a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova, Jean Pădureanu a fost transferat la Spitalul Penitenciarului Jilava. Directorul Penitenciarului Rahova, Denis Darie, declara că Jean Pădureanu a fost transferat la Jilava întrucât unitatea sanitară de la Rahova nu are secţie de cardiologie, ci doar chirurgie, Pădureanu având probleme cu inima.

1 comentariu

  • ma ofer eu voluntar sa fac pedeapsa in locul lui, dar si el sa faca ceea ce fac eu , sa lucreze pe 7 milioane lunar,sa creasca doi copii, sa indure toate atrociatiile sistemului sanitar , sa indure bataia de joc a autoritatilor in frunte cu primarul, sa nu mai ia din banii nostrii ptr. Gloria, intr-un cuvint sa fie un om obisnuit. dar sit siur ca in ziua a doua va dori sa se intoarca in puscarie. de ce ? ptr. ca asa au fost invatati astia. doar sa li se dea. ei sa nu faca nimic. dar nimic.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.