Prefectul le-a reamintit celor prezenţi care e rolul Colegiului prefectural, subliniind că acesta este „organul consultativ al prefectului”. Ani Bob le-a spus apoi şefilor de instituţii că aşteaptă din partea lor opinii pertinente privind programele şi strategiile care se desfăşoară în judeţ.
„Vă spun asta de la început fiindcă aş dori să avem, astăzi, şi de acum înainte, şedinţe interactive. Nu prezentăm subiecte, ascultăm, votăm şi plecăm acasă. Vreau ca atribuţiile Colegiului prefectural să fie luate în serios şi să începem prin a analiza problemele şi ce măsuri avem de luat în continuare”, a declarat Ani Bob.
Primul a vorbit şeful Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Alexandru Manea, care a prezentat un raport privind serviciile de formare profesională ale AJOFM. Manea a spus că instituţia pe care o conduce şi-a propus, anul acesta, să organizeze un număr total de 39 de cursuri de formare profesională, din care zece sunt de iniţiere în meseria de operator-calculator care se vor derula prin centrul propriu de formare profesională, iar 29 de calificare şi recalificare. El a declarat că, la aceste cursuri, vor participa 850 de persoane inclusiv 50 aflate în detenţie.
După ce Alexandru Manea a terminat de prezentat materialul în care a folosit foarte des cuvântul „cursuri” , Ani Bob l-a întrebat ce este acela un curs, iar apoi i-a spus că nu îl chestionează întâmplător în legătură cu acest lucru întrucât legislaţia privind formarea profesională a adulţilor nu există termenul „cursuri”.
„Din 2004, nu se mai foloseşte acest termen, dar am văzut că dumneavoastră îl folosiţi foarte des şi că, în precedentele Colegii prefecturale, s-a făcut o mare confuzie din acest punct de vedere. Avem termenii de formare profesională, serii sau grupe. Când vorbiţi de cursuri vorbiţi de programul în ansamblu sau de seriile care se derulează?”, a întrebat ea.
După ce Alexandru Manea a explicat că a folosit termenul de „cursuri” referindu-se la „seriile de cursanţi”, Ani Bob l-a corectat şi în privinţa numărului de programe de formare profesională.
„Aţi spus de şapte cursuri adică serii de coafor, cosmetician, manichiurist. Dacă le numărăm sunt patru care se derulează. Care sunt celelalte trei?”, a întrebat ea.
După ce a primit lămuriri, Ani Bob şi-a încheiat dialogul cu Alexandru Manea întrebându-l dacă are probleme în cadrul instituţiei. Când i s-a spus că AJOFM întâmpină dificultăţi în privinţa subvenţiilor pentru agenţi economici care angajează şomeri, Ani Bob i-a răspuns că această situaţie nu intră în responsabilitatea Colegiului prefectural.
Cristiana Sabău
mai bine i-ar schimba pe toti.sint niste incompetenti si agramati
SUPER!!!!! :((((((((((( ce trist…pana acum nu l-a intrebat nimeni ,nimic, niciodata ,deloc, acu ce va veni sa-l deranjati cu intrebari??? ca doar este abia un director executiv!!! saracu” om….
:)))
Daca nu ar fi fost articol, ci o simpla opinie personala, ma asteptam sa gasesc un bob de dreptate – o a treia lectie de gramatica cu adresa.
Foarte adevarat si trist.
Limba de lemn din institutii nu ( le ) permite eschive lingvistice admise.
In cazul in care termenul le suna cunoscut.
Cinic – poate cineva va si crede pe cuvant.
CURS ~uri n. 1) Expunere a unei materii de studiu sub forma unui ciclu de lecții sau de prelegeri. 2) Totalitatea orelor de program destinate acestei expuneri. 3) Carte cuprinzând un ciclu de lecții sau prelegeri. 4) la pl. Formă de învățământ (ridicare a calificării, reprofilare etc.) de scurtă durată. ~uri serale. /<fr. cours
Apropos !
Va vad aplecata, insistent, asupra celor mai mici erori de scriere.
Cum traduceti titlul de mai sus:
” Şefii de instituţii,(virgula) corectaţi de prefectul Ani Bob ” ?
Virgula suplineşte lipsa unui predicat.
De cand ? :O)
Fac un apel la d-na prefect sa-l schimbe pe SPAGARUL de Bors din fruntea Garzii de mediu.
D-na prefect doreste cu orice pret să se facă remarcată,dacă administratie publică nu stăpineste atunci ,corector verbal .MASTERCHEF BETTY pensionara ,mai nou salariata este mapa profesională ,sifonara d-nei prefect.Partidele politice perpetuă greselile a numi in functii publice persoane fără pregătire profesională corespunzătoare fisei postului.Aceste experimente pe bani publici ar trebui sanctionate.,Cetăteanul ,contribuabilul votantul să o facă!Politicieni nu o vor face au interese ca,institutile statului să fie manipulate ,controlate politic.