Economie

Fabrica de cherestea de la Bistriţa Bârgăului, construită în 1890, vândută la licitaţie

Fabrica de cherestea de la Bistriţa Bârgăului va fi vândută la licitaţie întrucât firma care o administra a intrat în insolvenţă. Află cu cât va fi vândută clădirea şi terenul pe care este amplasată!

Potrivit unui comunicat al Solvens SRRL, lichidator judiciar al SC Company Forest SRL, fabrica de cherestea situată în Bistriţa Bârgăului pe strada Principală nr. 666B va fi vândută la licitaţie pentru suma de 502.648 de lei fără TVA. Este vorba de un teren de 12.253 de metri pătraţi şi de clădirea fabricii.

Licitaţiile se vor organiza începând din 12 martie la sediul lichidatorului din Bistriţa, strada Parcului nr. 1. Participanţii trebuie să depună la sediul lichidatorului garanţia de participare de 10% din preţul de pornire a licitaţiei şi dovada achitării caietului de sarcini  în valoare de 200 de lei.

Potrivit Arhivelor Naţionale din Bistriţa-Năsăud, fabrica de cherestea de la Bistriţa Bârgăului fost construită în anul 1890, fiind, la vremea aceea, administrată de o societate pe acţiuni. Printre firmele cu cel mai mare aport de capital a fost „Neuberger”. În anul 1918, fabrica a fost incendiată, iar activitatea a fost reluată abia în 1939. În 1944, a izbucnit din nou un incendiu, activitatea fiind reluată în 1946.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS