Cultură

Fabrica de idei estivale de la Biblioteca Județeană și-a deschis porțile

Astăzi, la Biblioteca Județeană ”George Coșbuc”, cu Atelierul de teatru ”Drama and fun”, s-a deschis ”Fabrica de idei estivale – vacanță la bibliotecă”. Copiii cu vârste între 7 și 12 ani vor avea parte toată luna iulie de multe activități interesante și totodată gratuite.

La Atelierul de teatru, coordonat de profesoara Alina Tomi, copiii au învățat să alcătuiască reclame haioase și să interacționeze unii cu alții prin intermediul unor jocuri de roluri. Părinții și bunicii i-au așteptat în curte, încântați să-i aducă ce bine se distrează.

”E prima oară când venim la bibliotecă la aceste activități de vară. Noi avem un copil cu nevoi speciale și suntem foarte încântați că l-au acceptat. Doamnele sunt grozave. Pentru acești copii e extraordinar să se integreze într-o comunitate unde nimeni nu îi respinge. Aici, o oră și jumătate, toată lumea e în armonie, toată lumea are ocazia să se exprime. Am auzit de afară multe râsete, dovadă că se amuză toți”, ne-a spus o mamă.

”E primul an în care am reușit să-l înscriem. Am vrut și anul trecut, dar nu am reușit. Aceste ateliere sunt excepționale pentru dezvoltarea copiilor. Băiețelul meu e mai timid și aici are ocazia să își facă prieteni, să cunoască alți copii”, a adăugat altă mamă.

”Ateliere acestea sunt foarte importante. Dacă îi ținem acasă pe copii, mai mult se joacă pe computer, pe tabletă și nu-i prea bine. La bibliotecă activitățile sunt diferite în fiecare zi, azi e teatru, mâine e desen, apoi sunt lecții de circulație foarte bune pentru copii, activități foarte frumoase și utile care le plac. Eu am un nepot pe care îl îngrijesc și vine cu foarte mare drag aici. L-am fi adus chiar dacă ar fi trebuit să plătim o sumă modică”, ne-a explicat un bunic.

”Fabrica de idei estivale este deja o manifestare cultural-educațională de tradiție a Bibliotecii și ne bucurăm foarte mult că este așteptată de copii, de părinți și de bunici. Și anul acesta avem în ofertă ateliere de creație care au acest scop educațional, dar și un scop distractiv. Vrem ca toți copiii să se simtă bine și să înțeleagă și ce e biblioteca. De altfel, copiii sunt cititori ai bibliotecii. Ei intră în acest program pe bază de legitimație de cititor. Așadar sunt obișnuiți cu biblioteca, dar acum, fiind vacanță, ei se pot simți liberi aici împreună cu voluntarii Bibliotecii Județene care se implică mult. Le mulțumesc în numele meu și al colegilor mei că fac acest efort cu multă dragoste și cu mult elan”, a spus pr. Ioan Pintea, managerul Bibliotecii Județene ”George Coșbuc”.

Marți va fi Atelier de pictură și desen, miercuri de Educație rutieră și educație pentru viață, joi va fi Atelierul de dezvoltare emoțională, iar vineri Atelierul de Tenis de masă.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.