Invitat la Adevărul Live, secretarul general al PNL, deputatul Robert Sighiartău, a declarat că partidul din conducerea căruia face parte a editat ”Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE” la un an de mandat: 2017 – Un an pierdut pentru România. PSD dăunează grav românilor”.
”Foarte mulți spun că PNL nu face opoziție. După un an pierdut de România, PNL a realizat un document care va fi prezentat de către fiecare filială. Arătăm astfel măsurile pe care PSD nu le-a îndeplinit. Sunt 724 de măsuri promise și 595 neîndeplinite, sunt doar 33 de măsuri îndeplinite parțial, multe din ele sunt îndeplinite și anulate prin alte măsuri, gen majorarea salariilor și apoi transferul contribuțiilor de la angajat la angajator. Este un document consistent, de 225 de pagini. S-au schimbat două guverne, două programe de guvernare, acum va fi al treilea. Vom deconta acest an pierdut cu toții. ”Cartea neagră” seamănă cu o cărămidă, este o cărămidă negră pusă la temelia României, am vrut să prezentăm metaforic acest lucru. Toți membrii PNL au datoria ca în următoarea perioadă, în următoarele șase luni, să meargă să prezinte le cetățenilor această ”carte neagră” a guvernării PSD în care arătăm fiecare lucru pe care l-a făcut prost sau nu l-a făcut guvernarea. Este cea mai mare iluzie vândută românilor acest program de guvernare al PSD”, a afirmat Robert Sighiartău.
El a mai spus, printre altele: ”Purtăm discuţii săptămânal cu tot felul de oameni care sunt apropiaţi de PNL. În 2018, o să vedeţi foarte mulţi oameni de valoare care vor veni spre PNL. La 100 de ani de la Marea Unire, vrem să venim cu un document cu viziune liberală pentru viitor. Noi nu vrem să vindem iluzii românilor. Noi am spus că nu vom face parte dintr-un guvern alături de PSD. Avem o cutumă care spune că preeşdintele partidului devine propunere de premier, în cazul în care avem o majoritate. Cheia majorităţii actuale este UDMR. Prin declaraţiile pe care le fac în ultimul timp, UDMR devine o problemă pentru securitatea României. Declaraţiile segregaţioniste nu fac bine României. Cea mai bună soluţie era să mergem din nou la urne, la alegeri anticipate. PNL trece de 27% chiar şi în sondajele PSD. Deci suntem în jurul cifrei de 30%”.
Aici puteți citi ”Cartea neagră a guvernării PSD-ALDE”
Liberalii , cu actuala conducere , au o sansa egala cu zero !
Liberalismul din România și-a pierdut identitatea , s-a diluat în guvernările comune cu PSD și celelalte partide într-un pseudo-liberalism de natură carpatină mai degrabă și nu în sensul liberalismului clasic.
Veți avea liberali care sunt pe aceiași poziție ideologică pe anumite poziții și teme în societate cu PSD, ba mai conservatori decât aceștia. De la poziția avortului, la abordarea minorităților.
Singura poziție care converge oarecum cu liberalismul internațional e pe temele economice, unde liberalii au o poziționare spre eficientizare, descentralizare, liberă inițiativă și stat minimal.
Sunt câțiva care pot fi numerați pe degete care sunt compatibili la nivel de înțelegere a doctrinei liberale cu curentul europeean și nord-american mai degrabă cu nuanțe progresiste.
Liberalii români la fel de conservatori ca și PSD-ul și unii nu își dau seama că sunt fake.
Exemplu.
Dl Sigartău.
Pe tema libertăților religioase , cer aceleași drepturi pentru minoritățile religioase în România, dar când e vorba de libertățile la nivel de orientare sexuală sunt de partea dlui Deneș. E o problemă de poziționare-depărtare de valorile liberale, care sunt aceleași.
Cât mai multă libertate pentru individ vs stat, ca și garanție a prosperității prin exploatarea potențialului uman al fiecăruia acolo unde îi este locul.
Ori, liberalii români ratează testul acesta de bază al unei doctrine liberale unitare și coerente.
Nu poți fi liberal în patul tău după propriile tale rețete.., dar să interzici altora libertatea de a face ce vor în patul lor, mai ales că nu te afectează cu nimic ce se petrece acolo.
Vorbind de organizare interesele unora coincid cu cele ale PSD-ului.
De acolo multă acțiune, reacțiune politică simulată.
Sincer cred singurul Partid actual care ar avea un potențial major pentru modernizare și a smulge PSD-ului voturi e USR-ul. Ar mai fi proiectul dlui Cioloș dar e întârziere pentru alegerile următoare.
Membrii sunt tineri, au energie,o doză de nebunie, inteligenți, curajoși, și motivați.
Și mai important, au un set de valori.
Dar ca și defecte, sunt lipsiți de experiența diversificată a bătăliilor electorale, unii membrii sunt supraexcitați și caută confruntarea ca mod de rezoluție automat, când ar avea opțiuni mai subtile..și nu în ultimul rând la bază nu există omogenitate, fiecare vede diferit subiectele.
Nu sunt dificultăți imposibil de surmontat deoarece membrii USR lucrează la propriul proiect politic, satisfacțiile membrilor respectivi sunt mai mari decât cele ale unui tânăr care intră într-un partid tradițional și care în 1-2 se va găsi blazat în reguli bătute în cuie de alții.
PMP e un hibrid , a cărui obiectiv politic de bază ar fi Unirea României cu Moldova. Cu cât timpul trece șansele sunt mai reduse într-un sens, decalajele de dezvoltare economică vor fi principalele dificultăți , pe lângă interesele rusești desigur.
Mă opresc, înainte să vină unii ca să-mi spună că n-am ce face.
Binevoitor, îi informez că fac ce vreau și când vreau.