Actualitate

Facultatea de Psihologie şi ştiinţele educaţiei a UBB, singura care şi-a ocupat toate locurile

Învăţământul rămâne un domeniu atractiv pentru tinerii care îşi aleg zilele acestea cariera înscriindu-se la universitate în ciuda salariilor mici. Facultatea de Psihologie şi ştiinţele educaţiei din cadrul Extensiei Bistriţa a Universităţii "Babeş-Bolyai" este singura care şi-a ocupat, în întregime locurile, în această sesiune de înscrieri.

Profesorul Horaţiu Catalano, coordonatorul extensiei din Bistriţa şţi Năsăud, a declarat că la Facultatea de Psihologie şi ştiinţe ale educaţiei au fost ocupate toate locurile.

„Pe cele 60 de locuri pe care le avem de la ARACIS, în acest moment avem 75 de înscrişi la Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi 30 de locuri la IDD, de asemenea ocupate. În ceea ce ne priveşte, specializarea noastră are succes fiindcă, dacă luăm global, 50% din personalul didactic din învăţământ şi mă gândesc la nivel naţional, sunt învăţători şi educatoare, ori noi ofertăm pe piaţă specializările aferente acestui nivel de învăţământ, preşcolar şi primar. Pe toamnă nu avem niciun loc liber”,a  spus Catalano.

Potrivit sursei citate, la aceste specializări s-au înscris absolvenţi de liceu teoretic, tehnologic.

„Diploma de bacalaureat este principalul criteriu. Prima medie este 9,78 şi estimez că, la buget, pe cele 17 locuri vom avea ultima medie peste 8,90”, a declarat Horaţiu Catalano.

La celelalte facultăţi nu s-au completat locurile, potrivit Ramonei Mireşan, secretar coordonator al Extensiei Bistriţa a UBB.

La Facultatea de Administraţie publică sunt 160 de locuri şi 57 de înscrişi, la Geografia turismului s-au înscris 64 de candidaţi pe 85 de locuri, iar la masterat s-au înscris 51 de candidaţi pe 40 de locuri. La Educaţie fizică s-au înscris 20 de candidaţi pe 40 de locuri. La Studii europene s-au înscris 51 de candidaţi pe nouă locuri bugetate, 37 cu taxă şi patru pentru etnia rromă.

„Comparativ cu anul trecut, am tot aşa stăm. Faţă de 2009, 2010 a scăzut numărul de candidaţi din cauza procentului scăzut de promovabilitate de la bacalaureat”,a  declarat Ramona Mireşan care speră că, la toamnă, după următoarea sesiune de bacalaureat să se compleze şi restul locurilor rămase vacante.

„Extensia Bistriţa a UBB e atractivă şi pentru cei de la ţară. Avem 120 de locuri în cămin, în camere cu două sau trei locuri. Cei care stau în camere cu trei locuri plătesc 100 de lei lunar, ceilalţi 120 de lei. Condiţiile sunt foarte bune”, a declarat ea.

Înscrieri se vor mai face şi la începutul lunii septembrie însă nu se ştie deocamdată calendarul.

Cristiana Sabău

   

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS