Economie

Fântâna arteziană din Ştefan cel Mare va avea ca temă zodiacul european

Aproape 60.000 de euro va investi Primăria Bistriţa într-o fântână arteziană care va fi amplasată în cartierul Ştefan cel Mare.

Potrivit proiectului care va fi discutat, în şedinţa de joi a Consiliului Local Bistriţa, această fântână va avea ca temă principală zodiacul european, elementul său central urmând să fie Vărsătorul.

Fântâna va fi formată dintr-un un bazin în formă circulara placat  pe pereţii interiori şi exteriori cu materiale de finisaj durabile. Jocurile de apă imaginate (în diverse forme: jeturi simple, parabolice, piruete, coadă de păun) vor fi  independente sau în perechi şi grupuri.


Accesorizarea fântânii se face cu diuze, corpuri de iluminat subacvatic, filtre, etc. Vor fi  armonizate cu un sistem de iluminare care va accentua jocurile de apă şi care poate avea reflectoare cu lumină divers colorată.

Totodată, se va realiza un sistem de iluminat pietonal şi arhitectural, se vor proiecta spaţii verzi, spaţii plantate cu flori şi cu arbuşti ornamentali.  Piaţeta va asigura condiţii de promenedă, recreere, prin amenajări peisagistice şi dotări cu mobilier urban.

Investiţia se apropie de 60.000 de euro şi va fi suportată din bugetul local al oraşului şi are ca termen de execuţie cinci luni.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS