Ministrul Educației, Liviu Pop, intenționează să facă modificările necesare pentru ca telefoanele mobile să nu mai fie permise în sălile de curs. Telefoanele mobile ar urma să fie lăsate într-un loc special amenajat și securizat, de unde să fie ridicate la terminarea cursurilor zilnice.
”Sunt două lucruri pe care cred că trebuie să le îmbunătăţim: utilizarea telefonului să nu fie făcută nici de către elevi şi nici de către profesori, iar elevul de serviciu, ca noţiune, să dispară pentru că există suficientă resursă umană la nivelul unităţii de învăţământ care să asigure această intrare – ieşire în unitatea şcolară. Mă refer la personalul TESA, didactic auxiliar sau chiar didactic, numai dacă este necesar. Îmi doresc foarte mult să nu se mai folosească telefonul în timpul orei, să existe o zonă în care să se depoziteze telefoanele mobile în timpul orei. Îmi doresc din acest punct de vedere o eficientizare a procesului instructiv-educativ”, a spus Ministrul Educației.
Potrivit acestuia, o decizie finală va fi luată după dezbaterea amplă pe Regulamentul de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar, care va fi gata până la 31 august, unde se va decide alături de parteneri, părinți și elevi.
Ministerul vrea ca elevii să nu mai fie nevoiți să stea de serviciu la intrarea în școli, aceștia fiind înlocuiți de cadrele didactice auxiliare și cadrele nedidactice.
În prezent, telefoanele mobile sunt interzise în timpul cursurilor, cu excepția cazurilor în care sunt folosite în procesul educativ sau în situații de urgență.
Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi, a anunţat, miercuri, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, susţinând că în cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi şi profesori.
Federația Națională a Părinților propune că toate camerele de supraveghere instalate pentru examene să funcționeze și în timpul anului școlar, pentru ca atunci când există acuzații de violenţă, precum cele care au tot apărut în mass-media, să poată fi obținute dovezi. Sindicatele nu sunt însă de acord, susținând că e nevoie de acordul profesorului și al părinților pentru înregistrarea orelor de curs.
analfabetul asta este si cretin pe deasupra.
daca se amesteca vreo cateva sute de telefoane de cateva marci si de 5-6 culori as vrea sa vad cum se vor recupera ele la sfarsitul cursurilor.
plus ca e nevoie de o investitie in „ceva securizat” si asta in conditiile in care scoala nu asigura nici macar perdele la clasa, nemaivorbind de lipsa avizelor sanitare de functionare.
da’ asa ne trebuie cu un idiot care si-a cumparat diploma si a ajuns ministru agramat.