Valoarea lucrărilor pentru lotul I este de 89.351,57 lei fără TVA: str. Gheorghe Șincai nr. 11, nr. 13 și nr. 20, str. Mihai Viteazu nr. 13.
Valoarea lucrărilor pentru lotul II – 99.156,55 lei fără TVA: str. Liviu Rebreanu nr. 1, nr. 8 și nr. 28, str. Nicolae Titulescu nr. 13.
”Clădirile au fost edificate în urmă cu peste 150 de ani, iar în decursul timpului, sub acţiunea factorilor de mediu, faţadele imobilelor s-au degradat accentuat, cumulând un grad ridicat de uzură cu efecte defavorabile asupra elementelor de construcţie aferente. Imaginea acestora este dezagreabilă, de imobile neîntreţinute, în stare de paragină”, precizează municipalitatea.
Obiectul contractului este executarea lucrărilor de reparaţii generale şi renovare a faţadelor, constând în: reparaţii de tencuieli la pereţi şi la ornamentele arhitecturale, înlocuirea unor elemente arhitecturale ornamentale degradate, zugrăveli superioare în culori de apă, repararea sau înlocuirea porţilor carosabile, a jgheaburilor şi burlanelor deteriorate, reparaţii la învelitoarea din ţiglă profilată, înlocuirea unor elemente de şarpantă deteriorate, montarea de parazăpezi, mascarea cablurilor de pe faţade şi vopsitorii la tâmplărie.
Portalul porţilor carosabile se va curăţa şi pune în valoare, cu toate detaliile ornamentale. Soclul fundaţilor din piatră de la faţadă se va curăţa de tencuială şi se va reface cu lespezi unde acestea au fost desprinse.
Porţile de acces în ganguri vor fi reabilitate, lucrări ce sunt incluse în lista cantităţilor de lucrări, mai puţin str. Mihai Viteazu nr. 13.
Executarea lucrărilor se va efectua în maxim 180 de zile pentru fiecare lot în parte.
Mai exista multe alte cladiri din patrimoniul Bistritei,care se afla intr-o stare jalnica. Este si cazul imobilului situat in zona centrala a orasului, pe strada Barbu Stefanescu Delavrancea, colt cu Piata Unirii avand o arhitectura deosebita, dar care arata jalnic si sta sa se naruie din cauza lipsa vreunei interventii din partea proprietarului.
E clar ca in materie de prioritati autoritatile administratiei locale nu prea stiu exact ce vor. Intr-adevar ar fi nevoie de interventii la multe imobile din oras, insa trebuie stabilite anumite prioritati. Asa s-a ajuns ca la ora actuala orasul Bistrita sa nu dispuna de nici o sala de spectacole (Casa de Cultura fiind in reparatie). Cu toate astea este lasata in paragina Sala Omnia (fostul cinema 23 August), o cladire istorica situata pe Bulevardul Republicii, construita in 1913, cam in aceeasi perioada cu Gimnaziul Sasesc (azi colegiul “Liviu Rebreanu”). In loc sa fie reabilitata Sala Omnia, cu destinatie pentru nevoile culturale ale orasului, consiliul judetean investeste in desfintarea Cinematografului Dacia, unicul din oras si transformarea lui intr-un fel de “Camin Cultural” pentru spectacole folclorice. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne,…!
De ar veni Tepes sa ii ia in teapa pe toti cei care vorbesc aiurea fara sa aiba idee despre context ce bine ar fi. Cu cat esti platit pe comentariu negativ?
Poate nu stie ca sala aia de care spune el e in proprietate privata.