Actualitate Social

FC Gloria nu sună bine în urechile administrației locale. Cum au pierdut juniorii meciul cu arcașii

Asociația Fotbal Club Gloria Junior, care a pierdut la mustață circa 15.000 de lei de la bugetul local pe care i-a cerut ca să facă o tabără de vară pentru micii fotbaliști, a depus o contestație la Primăria Bistrița, nemulțumită că s-au găsit în schimb bani pentru finanțarea unei tabere de tir cu arcul, organizată de Asociația Pro Hereditatem care are sediul în aceeași clădire cu UDMR, pe strada Nicolae Titulescu.

Organizația condusă de Cristian Stanciu a primit 67,86 de puncte în urma evaluării proiectului ”Fotbalul se joacă și în natură – tabără de vară fotbalul pentru toți” depus în sesiunea de finanțări nerambursabile, deși, din calculele organizației, ar fi trebuit să obțină minim 84.

În plângerea adresată Consiliului Local, Asociația FC Gloria Junior consideră eronată încadrarea proiectului la categoria ”sporturi individuale și sportul pentru toți”, în condițiile în care organizația a aplicat doar la ”sportul pentru toți”, menționând că Asociația Pro Heriditatem care a primit finanțare pentru a organiza o tabără de tir a aplicat pentru domeniul ”interdisciplinar”.

Organizația condusă de Cristian Stanciu a cerut municipalității reevaluarea proiectului, dar Consiliul Local a respins cererea acestui ONG, joi, în ședință online cu două voturi ”pentru”, opt ”împotrivă” și două abțineri, CL fiind de acord cu raportul întocmit de Comisia de soluționare a contestațiilor condusă de primarul Ovidiu Crețu, din care au mai făcut parte viceprimarii Cristian Niculae și Gelu Muthi, administratorul public George Avram, dar și Dumitru Cincea, Nicolae Scurtu și Mihaela Șuster de la Primăria Bistrița.

Având în vedere răspunsul primit de la autorități, Asociația FC Gloria Junior se poate adresa instanței.

4 comentarii

  • Cred că nu se vor organiza tabere anul acesta, din cauza pandemiei de CoronaVirus.
    Cred că nu este bine să faci contestație sau să dai Primăria în judecată.
    Cred că vă puteți înțelege, de bună voie, ca oamenii, doar sunteti cu toții locuitori și Bistritei, și cred că toată lumea dorește binele tinerilor care fac sport.
    Nu vedeți că toți tinerii care au murit de CV 19 erau obezi? Nu au murit de CV19 ci stilul de viața sedentar i-a omorât.
    Ce se poate face acum!
    1. Să vă împăcati!
    2. Acordarea de 15.000 lei Asociației FC Gloria Junior, anul viitor (2021) sā speram cā va trece pandemia până atunci.
    3. Strângeți banii din donații, pe internet. Pe Facebook sau pe altă platformă de donații.
    Probabil că cei mai mulți vor dona 50 lei, iar câțiva mai înstăriți vor dona 500 lei, 1000 lei.

    Eu promit că voi dona 200 lei.

    • Esti optimist ,Adrian C. !
      Mai ales la punctul 3. ! Si mie imi place sa fac donații ,dar inainte de a le face ma mai uit si la cine le dau. Ori cazul acesta din pacate nu se califica criteriilor mele de generozitate .

      Nu vreau sa ajut pe cei care au luat sambrie de juriști de la Metropolis ! Chestie de moralitate !
      Dar fiecare face cum crede , nu ne ghidam toti dupa aceleași principii in viata .

  • Adrian C. aveți perfectă dreptate. Însă, FC Gloria Junior a constestat, după o „mică dezbatere” pe tema „a te pune rău” sau „a nu te pune rău” cu „Primăria”. În final, exact pentru a ne asigura sanse, exclusiv, în anul viitor (2021) la următoarea sesiune anuală de proiecte ce vor fi finanțate, (stiut fiind că anul aceasta va fi exclus să organizăm ceva), am decis să urmăm căile legale. În opinea noastră s-a gresit la această etapă de către funcționari, si vrem ca intanța de judecată să facă dreptate, repet si sublinieaz „de principiu”. Există, însă scenariul să nu avem dreptate si atunci, mai învățăm. Că ceva nu a fost „chiar cúșer” la această sesiune a proiectelor, o relevă si interesul jurnalistic manifestat de Timponline.ro (care sunt cei mai buni pe acest segment). Sincer nu aveam de unde să stiu că asociația care ne-a „furat” ideea (respectiv, a si primit, exact punctajul nostru de anul trecut), are sediul „în aceeași clădire … pe strada Nicolae Titulescu”. Acum că stim, ne însusim îndemnul Dlui. Adrian, si declarăm că suntem împăcați cu gândul că, nu aveam sanse anul acesta. Eventual această informație o vom procesa cu cei care ne vor reprezenta în instanță si vom vedea dacă trebuie sau nu trebuie să o folosim. Păcat însă că până acum, după fiecare tabără (2018 si 2019) noi am descoperit anual 7-10 copii amatori, care desi nu aveau junioratul „în picioare”, ulterior au urmat etapa legitimării la Clubul nostru si au participat la Campionatul Național de Juniori organizat de FRF. În anul 2018 am obținut finanțare pe domeniul fotbal, după aproape 8 ani de nefinanțare a sportului rege. Ceea ce credeam că va fi anual un mic sprijin pentru fotbal „s-a năruit”. Cu toate acestea sutem pozitivi, după depunerea proiectului am constatat că, urmarea pandemiei nu se mai putea organiza nimic si chiar NU vrem să picăm în războaiele nimănui. Stim că la „Primărie” Fotbalul nu este sau încă nu poate fi o prioritate, IAR ca locuitori ai Bistriței, DA, dacă tabăra se va ține, o încercăm să înscriem cel puțin 20 de juniori (fotbalisti) la activitățile de tir (dacă se ține în limba română).

  • Doua asociații conduse de 2 indivizi abonați la banii publici și nu numai, certați cu legea și cu bunele moravuri, 2 gropari. Cine se aseamănă se aduna. Păcat ca umbla liberi pe strada. Nu ar trebui. Într o societate normala ar fi demult după gratii cei 2.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.