Actualitate

Feldru: O şoferiţă de 19 ani rănită după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de o autospecială SMURD

O tânără de 19 ani din Feldru a fost rănită, luni, după ce autoturismul pe care îl conducea s-a izbit de o autospecială SMURD pe DN 17 D la intrarea în localitatea Feldru. Fata nu a adaptat viteza la condiţiile de drum umed şi a ajuns cu ea pe sensul opus. Şoferul autospecialei nu a putut să o evite, spune primarul Grigore Ţiolan din Feldru. (FOTO)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, Marius Rus, a declarat că autospecial SMURD de la staţia Sîngeorz-Băi circula dinspre Ilva Mică spre Năsăud având semnalele luminoase şi acustice pornite întrucât transporta o femeie şi un copil la spital.

“Autospeciala SMURD se afla în misiune. Transporta o femeie şi un copil la Năsăud, la spital. La Feldru, a existat o coliziune cu un autoturism în care, de asemenea, era o femeie şi un copil. În urma accidentului, femeia din autoturism a fost rănită grav. Pacienţii din autospecială nu au păţit nimic”, a spus Rus.

El a subliniat că autodspeciala SMURD avea semnalele luminoase şi acustice în funcţiune. “Folosesc prilejul ca să le atrag atenţia participanţilor la trafic asupra acestui apect. Autospecialelor în misiune trebuie să li se dea prioritate”, a spus Rus.

Primarul comunei Feldru, Grigore Ţiolan, aflat la locul accidentului, a relatat că maşina condusă de tânăra din Feldru circula din sens opus.  “Şoferiţa, o fată de 19 ani, a intrat pe contrasens şi a izbit autospeciala SMURD. În maşină era şi fratele ei. Nu ştiu ce s-a întâmplat, ce manevră a făcut. Şoferul de pe ambulanţă a văzut-o, cu siguranţă, şi având experienţă a încercat oprobabil să o evite. A tras de volan în stânga şi a intrat în şanţ cu partea din stânga a maşinii. Oricum, autospeciala e foarte avariată, nu ştiu dacă va putea fi reparată. Carosabilul era umed, dar noi acolo, la intrarea în localitate, am pus un semn cu restricţie de 30 de km la oră fiindcă lucrăm la canalizare în comună. Nici vorbă să fi avut fata 30 de km la oră. Sigur avea viteză mai mare”, a relatat edilul.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud a început o anchetă să stabilească atât cauzele accidentului, cât şi vinovaţii de producerea lui. Purtătorul de cuvânt Virginia Roşca a declarat că, din primele cercetări, reiese că tânăra de 19 ani nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi a ajuns pe contrasens să lovească frontal autospeciala.  “În urma accidentului, şoferiţa de 19 ani a fost rănită grav, iar şoferul şi încă o persoană din autospecială, personal SMURD, au fost răniţi uşor. Băiatul şi mama lui care se aflau în autospecială nu au păţit nimic, nici copilul din autoturism”, a spus ea.

DN 17 D face legătura între Beclean şi Munţii Rodnei. Starea drumului este proastă, acesta nefiind reabilitat în ultimii 20 de ani. În Bistriţa-Năsăud, plouă abundent începând de duminică noaptea, iar în zona de munte ninge.

Foto: Facebook

masina pompieri 1 masina pompieri 2 masina pompieri 3 masina pompieri 4

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.