Cultură

Festivalul ”Dor de fântâna satului”, duminică, la Arcalia

Asociația folclorică ”La fântâna satului” din Șieu Măgheruș, în parteneriat cu Primăria Șieu Măgheruș și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, va organiza în data de 4 iunie la ora 14.00, pe terenul de fotbal din Arcalia, Festivalul ”Dor de fântâna satului”, ajuns la ediția a treia.

Invitați speciali sunt Cristian Pomohaci, Maria Butilă și Radu Arcălean.

Asociația folclorică ”La fântâna satului” din Șieu Măgheruș, condusă de Camelia Pașca, a început activitatea în 2019 când a înființat grupul vocal de seniori „La fântâna satului”, din dorință de a reînvia tradițiile și obiceiurile străbune din comuna Șieu-Măgheruș.

Numele a fost ales după o veche fântână, aflată pe marginea drumului, unde oamenii se duceau după apă, își luau apă când mergeau la câmp sau își adăpau vitele.

”Era o fântână cu apă rece și bună, de aici și cântecul nostru reprezentativ cu versurile La marginea drumului, e fântâna satului, fântână cu apă rece, pe tăt omul răcorește, răcorește și pământu ca să crească grâu”, a spus Camelia Pașca, care a invitat la festival ansambluri folclorice, dar și soliști importanți.

Etichete

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS