Filmul de Piatra #12 – Camp Edition: Program, bilete și abonamente, cum ajungi, camping

Holistic

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition (25-28 iulie, Piatra Fântânele). Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

Acum găsești pe www.filmuldepiatra.ro toate informațiile despre Filmul de Piatra #12, CAMP Edition: camping, campus, cum ajungi, bilete, program complet!

#LiveMusic: URMA, Robin and the Backstabbers, Ada Milea & Vali Racila, The Mono Jacks, Baba Dochia, Pinholes și Iarba Fiarelor
#TășuSpecial: cu Tibi Ușeriu pe Via Transilvanica, Școala de Mers pe Munte, Pădurea Pedagogică
#FestivalTalks: Marius Olteanu, Judith State, Vlad Eftenie, Iulian Tănase
#ProiecțiiSpeciale: Monștri și Wild Carpathia + discuție cu Charlie Ottley
#ExpoGarage: Zolá de Blajin și Colajmiraj de Alex Petrican
plus foc de tabără, chillin by the lake, filme pentru cei mici și alte bunătăți!
Bilete și abonamente: http://filmuldepiatra.ro/Bilete2019/

AICI PROGRAM COMPLET FILMUL DE PIATRA

Competiția din acest an a festivalului este structurată în 4 părți dedicate disciplinelor principale ale cinematografiei – ficțiune, documentar, experimental și animație – și conține 28 de filme de scurtmetraj, cu o creștere considerabilă a documentarelor și a filmelor experimentale față de anii trecuți. 11 dintre filmele din festival sunt filme de ebut, air 2 dintre filme acestea au fost realizate de cineaști din Republica Moldova.

În afara competiției regăsim nume precum Maria Popistașu și Alex Baciu, al căror film, Pescărușul, va rula în deschiderea festivalului alături de lungmetrajul Monștri. de Marius Olteanu, dar și Anton și Damian Groves cu Opinci, câștigător al premiului pentru Cel mai bun scurtmetraj la TIFF.18. Tot în afara competiției vor fi prezente filme realizate de cineaști internaționali precum Lucile Hadžihalilović (De Natura, Berlinale Generation 2018), cineastă și parteneră creativă a faimosului regizor franco-argentinian Gaspar Noé și Pip Chodorov (Străinul), profesor universitar și apropiat colaborator al regretatului Jonas Mekas, ale căror filme au fost realizate într-un proiect derulat în satul românesc Slon.

În premieră, festivalul va conține un calup de filme ce abordează tema naturii în diverse moduri, o alegere curatorială prin care se integrează atât locația festivalului (campusul Tășuleasa Social), tema filmului de închidere, Wild Carpathia de Charley Ottley dar și o preocupare socială contemporană din ce în ce mai puternică: cea a prezervării mediului înconjurător.

Nu în ultimul rând, amatorii de senzații tari sunt așteptați la cea de-a treia ediție a Midnight Shorts, un calup de scurtmetraje 18+ în miez de noapte – iar părinții care optează să vină alături de cei mici la festival vor avea ocazia să se bucure de filmele jucăușe din secțiunea destinată copiilor, Pietricelele.

Lista completă a filmelor din selecția festivalului poate fi accesată aici.

În scurt timp, organizatorii vor anunța și selecția secțiunii speciale destinate videoclipurilor, al cărui câștigător se stabilește printr-un premiu al publicului. Secțiunea această este curatoriată împreună cu Bogdan Șerban de la Radio Guerilla.

Cea de-a 12-a ediție a festivalului de film de scurtmetraj Filmul de Piatra va avea loc între 25 și 28 iulie la campusul Tășuleasa Social din Piatra Fântânele, județul Bistrița-Năsăud. Alături proiecțiile de film, festivalul are în program concerte, masterclass-uri și activități în aer liber organizate de Tășuleasa.

#Concerte:
🎶 Robin and the Backstabbers
🎶 The Mono Jacks
🎶 Ada Milea & Vali Răcilă
🎶 Urma
🎶 Baba Dochia
🎶 Pinholes
🎶 iarba Fiarelor

#TășuSpecial:
⛺️ Scoala de Mers pe Munte, curs intensiv pentru viitori munțomani: https://bit.ly/2IJWEgO
🌳 Via Transilvanica, drumeție cu un super-ghid-surpriză!
🌲 Pădurea Pedagogică, tururi ghidate în pădurea interactivă de la Tășuleasa

#FestivalTalks:
🎤 Întâlniri formale și informale cu membrii juriului: Vlad Eftenie, Iulian Tănase, Marius Olteanu, Judith State și Charlie Ottley
🎤 Întâlniri informale cu trainerii și membrii asociației Tasuleasa Social, discuții despre voluntariat, educație, ecologie și natură

Abonamentele se pot achiziționa prin intermediul rețelei Eventbook.

Google Ads-sub articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate comentariile vor fi moderate (aprobate manual).

Vă rugăm să respectați următoarele reguli:

  • 1. Să vă referiți doar la articolul la care postați comentariul.
  • 2. Folosiți un limbaj civilizat, fără injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
  • 3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, dacă acestea nu au legatură cu textul.
  • 4. Autorul articolului poate fi criticat pentru eventuale greșeli, incoerență, lipsă de documentare etc.
  • 5. Numele folosit să nu fie nume de personalități ale vieții publice sau parodieri ale acestora.
Nerespectarea regulilor menționate mai sus va duce la ștergerea comentariilor, fără avertisment și fără explicații.