Comunicate

Filtru cafetieră din hârtie sau din pânză? Care sunt avantajele fiecăruia?

Printre numeroasele metode de preparare a cafelei, unele persoane folosesc popularele filtre din diferite materiale, cum ar fi hârtia sau pânza, dar la ce servesc acestea cu adevărat?

Filtru cafetieră hârtie

Filtrele de hârtie sunt „recunoscute” pentru a oferi ceștii de cafea un gust mai curat și mai vibrant, în comparație cu filtrele realizate din alte materiale, cum ar fi pânza sau metalul.

Mulți băutori de cafea și experți în sănătate susțin utilizarea filtrelor de hârtie datorită beneficiilor pe care le oferă în extragerea aromei cafelei și cât de sănătoase sunt pentru consumator.

Câteva avantaje ale utilizării acestora

Punând filtrul în aparatul de cafea se elimină din cafea diterpenele, care sunt agenți puternici care cresc colesterolul rău și acizii grași din sânge. Trebuie amintit că uleiul de cafea conține cafestol și kahweol, care determină o creștere a lipidelor din sânge. Acest ulei se elimină prin filtrare.

Pe de altă parte, calitatea filtrelor de hârtie poate varia, de asemenea, în mod semnificativ. Diferitele niveluri de grosime și porozitate modifică eficiența cu care hârtia extrage aromele și uleiurile din cafeaua măcinată, modificând senzația în gură și aromele resimțite în ceașcă.

Lungimea fibrei determină adesea porozitatea hârtiei de filtru, care afectează apoi compușii și uleiurile extrase în ceașca finală.

Unul dintre cele mai populare trucuri folosite de experți pentru a se asigura că filtrul își face treaba, fără a altera gustul cafelei, este acela de a-l umezi înainte de preparare. Umezirea acestuia cu apă caldă elimină aromele de pe hârtie. De asemenea, acest lucru ajută filtrul să adere mai bine la aparatul de cafea.

Filtru cafetieră pânză

Filtrele din pânză sunt un instrument care a fost folosit mult timp pentru a prepara cafeaua în mod tradițional și care a câștigat popularitate în zilele noastre, deoarece este o opțiune ecologică, întrucât este reutilizabil.

Designul lor este simplu: o bucată de bumbac, care poate avea suporturi metalice, prin care se trece cafeaua pentru a o strecura și a evita zațul de cafea.

Avantajele filtrelor din pânză

– Sunt fabricate din materiale 100% organice, cum ar fi bumbacul sau flanela, și sunt realizate manual.

– Bumbacul este inodor și insipid, deci nu alterează rezultatul final al cafelei.

– Sunt prietenoase cu mediul înconjurător, deoarece sunt reutilizabile. Durata lor de viață variază în funcție de frecvența de utilizare.

Dezavantajele filtrelor din pânză

– Acestea necesită curățare. Materialul textil reține uleiurile de la sesiunile anterioare de preparare a cafelei. Acest lucru poate face ca sesiunea de infuzare curentă să aibă un gust ciudat, așa că este necesar să clătiți filtrele până când apa iese curată.  

– Au nevoie de îngrijire de întreținere. După spălare, unii oameni îl lasă să se usuce la aer, în timp ce alții recomandă să se pună la frigider filtrul umed, într-o pungă cu fermoar, până la următoarea utilizare. La fiecare 6-8 săptămâni este indicat să fierbeți filtrele pentru a elimina orice acumulare de ulei.

Problema filtrelor pentru cafetieră încetează să mai existe, însă, atunci când înlocuiți clasicul filtru de cafea cu un expressor Philips automat.

Aparatele de cafea espresso superautomate Philips vă permit să vă bucurați cu ușurință de o varietate de specialități de cafea preparate cu boabe proaspăt măcinate și lapte proaspăt prin simpla apăsare a unui buton.

Cu un expressor Philips, în funcție de model, puteți prepara până la șase specialități de cafea aromate, cu boabe proaspăt măcinate și lapte proaspăt.

Aparatele de cafea espresso superautomate mici și compacte sunt ideale pentru utilizarea zilnică. Datorită unității de preparare detașabile și tehnologiei AquaClean integrate, acestea sunt ușor de întreținut și curățat. Lumea cafelei devenită ușoară.

Cu un expressor Philips, savurați specialități de cafea fină și cremoasă, cum ar fi latte macchiato sau cappuccino, prin simpla apăsare a unui buton.

Savurați cafeaua fără griji: filtrul de apă integrat AquaClean asigură până la 5000 de cești înainte de a elimina depunerile de calcar.

Etichete