Administrația Județeană a Finanțelor Publice Bistrița-Năsăud informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiași trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020, inclusiv, că beneficiază de o bonificație calculată asupra impozitului datorat, astfel:
- 5% pentru contribuabilii mari;
- 10% pentru ceilalți contribuabili.
Bonificațiile se aplică în mod corespunzător și pentru:
– contribuabilii care intră sub incidența prevederilor art. 16 alin. (5) din Legea nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare. Acești contribuabili beneficiază de bonificații dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020;
– contribuabilii care intră sub incidența Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activități, pentru impozitul pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activitățile desfășurate, altele decât cele corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de lege.
Pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor aferent trimestrului I al anului 2020, până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, contribuabilii beneficiază de o bonificație de 10% calculată asupra impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.
Contribuabilii determină impozitul pe profit/impozitul pe veniturile microîntreprinderilor de plată prin scăderea din impozitul datorat a bonificației.
Totodată, Guvernul a aprobat, că nu se face plata efectivă a TVA la organele vamale de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal, care importă, în perioada pentru care s-a instituit starea de urgență conform Decretului nr. 195/2020, și în următoarele 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgență, medicamente, echipamente de protecție, alte dispozitive sau echipamente medicale și materiale sanitare care pot fi utilizate în prevenirea, limitarea, tratarea și combaterea Covid-19, prevăzute în anexa la OUG 33/2020.
Organele vamale nu solicită plata TVA pentru importurile acestor produse.
Taxa aferentă acestor importuri realizate în cursul perioadei fiscale se evidențiază de către importatori în decontul de taxă, atât ca taxă colectată, cât și ca taxă deductibilă, în limitele și în condițiile stabilite la art. 297–301 din Codul fiscal.
Precizăm că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 33 din 26 martie 2020 privind unele măsuri fiscale și modificarea unor acte normative a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 260 din 30 martie 2020.
AJFP le reamintește contribuabililor că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declarațiilor și obținerea de informații), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.
Informații generale în domeniul fiscal și IT se pot obține prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60. De asemenea, contribuabilii care nu sunt înrolați în Spațiul Privat Virtual pot utiliza Formularul de contact de pe site-ul Agenției pentru a obține informații generale în domeniul fiscal și IT.
Conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Bistrita Nasaud informează contribuabilii că, pe perioada stării de urgență, programul de lucru cu publicul se va efectua în următorul intervar orar:
- de luni până joi între orele 8.30 – 14.00
- vineri între orele 8.30 – 12.00
Totodată, AJFP Bistrita Nasaud reamintește contribuabililor că obligațiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanță, astfel:
1. pentru depunerea declarațiilor fiscale, prin intermediul următoarelor servicii electronice oferite de ANAF și MFP:
1.1. Spațiul Privat Virtual (SPV) – disponibil pe site-ul Agenției, www.anaf.ro;
Pentru înrolarea în SPV puteți accesa tutorialul video de înregistrare prin accesarea următorului link:
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice
1.2. Depunere online
Informații suplimentare sunt disponibile pe site-ul Agenției, la următorul link:
Declarațiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.
Formularele/declarațiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili și prin fax sau servicii de curierat. Datele de contact ale unităților fiscale sunt disponibile la următorul link:
https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/telefoane_judete/Regiuni.htm
2. pentru efectuarea plăților, prin intermediul următoarelor servicii oferite de terți:
2.1. Internet banking;
2.2. www.ghiseul.ro;
Informații generale în domeniul fiscal și IT puteți obține prin apelarea Call-center-ului, la numărul de telefon 031.403.91.60.
Informații în scris pot fi obținute astfel:
a) contribuabilii înrolați în Spațiul Privat Virtual:
– prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu – pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT precum și informații privind situația fiscală proprie;
b) contribuabilii care nu sunt înrolați în Spațiul Privat Virtual:
– prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul Agenției – pot obține informații generale în domeniul fiscal și IT.
Contribuabilii pot obține noutăți legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spațiul Privat Virtual și pe site-ul Agenției. De asemenea, contribuabilii pot solicita Agenției comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitări în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spațiul Privat Virtual, cât și pe site.
Agenția Națională de Administrare Fiscală informează contribuabilii că lucrul cu publicul se desfășoară în unitățile fiscale exclusiv în incinta spațiilor destinate primirii contribuabililor.
Pe perioada stării de urgență, pot fi utilizate mijloacele electronice de comunicare, mai informează instituția condusă de Dorina Cicioc.
Căcâțu, acel nemernic ce a bătut în retragere înainte cu câteva minute de a fi votat ca premier al României, menționând că este mai important partidul și interesul acestuia, România aflându-se deja la începutul epidemiei. Să nu uitați acest fapt și să nu-l uitați pe escroc. Acest 0 barat, după cele făcute, dacă avea o minimă fărâmă de decență, a doua zi ar fi părăsit orice funcție publică, ascunzându-se fără a mai apărea vreodată. Acuma vine și o arde moral pe la televiziunile prietene ce-i poartă lesa. Ieri ne spunea că nu se impun restructurări în sistemul bugetar, dar nici diminuări de venituri, păi nu se impun măsuri atâta timp cât mediul privat mai poate furniza resurse din care să vă îndestulați sau atâta timp cât vă mai puteți împrumuta, dar când cele două vaci de muls vor stărpi, ce veți face nemernicilor PDLiști cu iz de PNLiști? De unde vă veți plăti salariile și sporurile babane, pensiile speciale și toate celelalte privilegii? Veți mai pune niște biruri asupra omului simplu, dar din ce vi le va plăti? Nemernicilor, nu v-ar fi rușine! I-ați tot blamat pe cei de la ciuma roșie, pe bună dreptate, dar faceți exact ca ei, lucrați cu exact aceleași mijloace și mod pervers de acțiune. CĂCÂȚU _ nu-l uitați!!!