Agenția de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud a decis să dea undă verde firmei SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, cu sediul în Bistrița, str. Cuza Vodă, nr. 17A, să desființeze mai multe construcții aflate pe o suprafață de circa 10.000 de metri pătrați ca să elibereze terenul respectiv.
Potrivit unor surse, terenul respectiv ar urma să fie cedat Primăriei Bistrița pentru amenajarea aici a piaței de gros a orașului și mutarea comercianților de lângă Bistrița Retail Park din așa-zisa piață ”a rușilor”.
Construcțiile care vor fi desființate se află pe un amplasament cu suprafața totală de 10.610 m2, reprezentând parte din baza de producție a LDP SA. Solicitarea inițială depusă la A.P.M. Bistrița-Năsăud a fost pentru întreaga suprafață, respectiv 13.058 m2, dar Consiliul de Administrație a decis, între timp, că suprafața aferentă stației de emulsie bituminoasă și anexele tehnologice necesare (rezervor de bitum, rezervoare pentru depozitare emulsie preparată, construcție parter în care este montată stația de emulsie, căi de acces și manevră) va rămâne cu destinația actuală și nu mai face obiectul acestei solicitări.
Proiectul propune desființarea construcțiilor industriale existente, cu următoarele destinații: magazii de materiale închise și deschise, țarcuri pentru depozitare materiale, siloz filer, batale pentru agregate, rezervor motorină (rezervor de 9.000 l, amplasat în incintă pe platformă betonată, fiind prevăzut cu cuvă metalică de retenție), platforme betonate care au fost suport pentru stația de betoane, stația de mixturi asfaltice, alte zone betonate pentru circulație și manevră, în stare avansată de degradare.
Demolarea se va realiza de către societatea Nord Imologistic SRL, specializată în activități de demolare și concasare deșeuri inerte din demolări, în baza unui precontract încheiat de titular.
Celelalte construcții: sediu administrativ P+1E, casă poartă parter și laborator cu atelier mecanic – parter nu se demolează.
Prin demolarea construcțiilor se estimează următoarele cantități de deșeuri rezultate: cca. 55,7 t beton concasat, cca. 6,3 t oțel beton din structurile de rezistență, cca. 41,7 t cărămidă și cca. 3,6 t metal din dezafectarea ciclonului de la stația de betoane. Betonul concasat se va utiliza pentru investiții în construcții: fundații de clădiri, structură de drumuri, etc.
Consilierul județean PNL Florin Moldovan a atras atenția conducerii CJ într-o ședință din luna iunie asupra situației dezastruoase de la LDP:
”LDP SA – vaca de muls a PSD Bistrița Năsăud, stă să moară…
Atunci când în fruntea unei societăți comerciale subordonată Consiliului Județean numești doar oameni incompetenți, respectiva societate va fi pe minus și când spun asta mă refer la un MINUS de câteva milioane lei.
Asta se întâmplă în prezent și cu SC Lucrări Drumuri și Poduri SA, care a intrat începând de azi în proces de privatizare mulțumită voturilor date de consilierii județeni ai coaliției PSD+ALDE Bistrița Năsăud.
Ne-am chinuit în zadar ani întregi să îi explicăm președintelui CJ – Radu Moldovan, faptul că întreaga conducere a acestei companii este complet ineficientă, în timp ce mai marele județului în atotcunoașterea sa, ne explică pe tonu-i consacrat că micile pierderi care au început de prin 2016-2017 sunt absolut normale și că noi, consilierii liberali dorim „să facem politică” în Consiliul Județean.
Mie personal mi-a reproşat același lucru în cadrul şedinței de azi, când în plenul consiliului i-am spus că din cauza nepotismelor, cumetriilor, pilelor și relațiilor infinite, a girat prăbușirea LDP-ului prin susținerea unor personaje care nu au nimic de a face cu DRUMURILE ȘI PODURILE.
Domnule Președinte Emil Radu Moldovan – am spus-o în ședința de astăzi și o spun din nou. LDP nu este singurul loc în care i-ați pus la adăpost pe toți cei care v-au pupat mâna motiv pentru care astfel de eșecuri vor urma să se producă și în alte instituții subordonate.. şi nu numai!”, a spus el.
Să mai spunem că din Consiliul de Administrație al LDP SA face parte și Pavel Plăian, șeful ADI Deșeuri, instituție care a eșuat lamentabil în procesul de colectare selectivă a deșeurilor.
Consiliul Județean va aproba în ședința din 28 august bugetul SC LDP SA:
Nu cred ca este legala instrainarea terenului, indiferent cui, fara cumparare cu un pret stabilit de un evaluator conform cerintei pietii. Firma este societate comerciala care functioneaza pe principii economice si are un capital social cu active si cu pasive, inregistrat la Registru Comertului. Diminuarea de capital prin vanzarea unor active se face conform legii. Nu exista transfer intre o unitate economica si o unitate bugetara fara a se face plata acelor bunuri instrainate.
Sa ai toate strazile de rahat in oras iar firma asta de cacat sa falimenteze doar la prostii se intampla. Love PSD. Incompetenta maxima la bugetari…. mizerabil.
In Romanica acele firme rezistă și prosperă care respectă cele două regulii nescrise:
1-Sfânta spagulita.
2-Parandaratul (comisionul)
Noi vrem să fim economie de piată cu firme protejate politic cu o concurență neloială. A…să nu cădem in derizoriu să credem că asta este doar apanajul PSD-ului!
Stim foarte bine cum mergea treaba cu acest LDP și pe vremea lui I. Oltean și L.Rusu ,nimic nou interesele sunt mereu aceleași,doar personajele diferă.
PĂREREA MEA!
Raducu ASTA crede ca le stie pe toate… de la ospatareala la politica si la plimbarea pe la biserici resfintite cu ionica. N-a facut nici asta mare lucru. La vatra raducule…. nu esti bun gospodar.
Văd că te stii și la drumuri…. Tu ai dat anul trecut ceva?
Chenerul … l-am spus eu
Nu o ia nimeni, ca nu mai prezinta nici un interes. Valoarea terenului e inregistrat la nivelul cerintei pietii, utilajele sunt inbatranite, iar de istoric nu mai poate fi vorba.
Eu nu am avut pentru ce sa dau,dar avem exemplul de mai sus a celor de la LDP,care au lucrat mai mult La Poduri,nu au dat si-au ramas pe…Drumuri.
PAREREA MEA!
Zici că nu știi nimic din ce scrii?