Actualitate

Firmele de exerciţiu au intrat în pâine. Mariana Miheştian: E un vis al meu împlinit

Elevi de la Liceul cu Program Sportiv, de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa, dar şi de la Colegiul „George Coşbuc” Năsăud, respectiv Liceul Economic Năsăud, implicaţi în proiectul „Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu”, s-au întâlnit marţi la LPS Bistriţa să discute despre dezvoltare durabilă.

Directorul adjunct al LPS Bistriţa, prof. Mariana Miheştian, care este manager operaţional al proiectului, Mariana Mihestioan LPSle-a spus elevilor mai multe lucruri despre dezvoltare durabilă, iar ceilalţi invitaţi, printre care şi Cristian Ţetcu de la GAL Ruralis, le-a vorbit despre afaceri durabile în armonie cu mediul înconjurător. „Sunt foarte mulţumită de ce s-a făcut până acum. E un vis împlinit al meu ca turismul să se îmbine cu sportul şi am reuşit lucrul acesta”, a spus Mariana Miheştian.

Elevii au aflat de la lectori cum au procedat firmele mari care au înţeles că e important şi mediul în care trăim, nu doar banii pe care îi obţin ca profit au pus pe hârtie apoi câteva idei referitoare la felul în care văd ei dezvoltarea durabilă în domeniile pe care şi le-au ales.  Unii şi-au creat  firme de exerciţiu în domenii cum ar fi turismul sau birotica, au făcut tranzacţii între ei şi au prins gustul afacerilor.

Reamintim că prin proiectul  „Primii paşi în carieră prin firma de exerciţiu” se urmăreşte înfiinţarea firmelor de exerciţiu, o „metodă didactică modernă care are ca scop dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor prin simularea proceselor interne desfăşurate într-o firmă reală şi a relaţiilor sale cu alte firme şi instituţii”.

Elevii implicaţi învaţă să îşi înfiinţeze firma, să o înscrie la Centrala Reţelei Firmelor de Exerciţiu/Întreprinderilor Simulate din România, altfel spus ROCT (Romanian Coordination Centre of Training Firms), să facă schimburi virtuale între ei, să angajeze şi să traseze sarcini pentru angajaţii din firmele de exerciţiu, lucruri care îi pot determina să prindă gustul afacerilor.

Graţie proiectului, LPS Bistriţa a reuşit să doteze un laborator unde elevii de la clasele de turism, dar nu numai unde vor avea la dispoziţie toată logistica necesară pentru a învăţa mai bine meseriile pentru care se pregătesc.Pentru a putea derula proiectul, LPS Bistriţa a primit sprijin financiar din partea Primăriei Bistriţa ca să poată asigura cofinanţarea de 2% cu care trebuie să contribuie beneficiarul. Titularul proiectului este Colegiul Economic „Iulian Pop” Cluj-Napoca, LPS Bistriţa şi Colegiul Economic “Francesco Saverio Nitti” Timişoara fiind parteneri.

firme exercitiu 1 firme exercitiu 2 firme exercitiu 3 firme exercitiu 4

1 comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.