Firmele interesate să desfăşoare activităţi în Parcul Industrial Bistriţa Sud sunt invitate să participe la o a doua licitaţie deschisă, organizată de SC Business Park Bistrița Sud SRL, societatea administrator a Parcului Industrial Bistrița Sud, în vederea cesionării unor parcele cu destinația construcția de hale/clădiri pentru activități de producție și/sau servicii.
Durata maximă a cesiunii dreptului de folosință asupra parcelelor (unităților) este de 49 de ani, începând de la data semnării contractului de administrare și de prestări servicii conexe. Depunerea ofertelor se va face până în 11 martie, ultima zi de depunere a ofertelor, la Societatea Business Park Bistrița Sud SRL, cu sediul în Bistrița, strada N. Titulescu nr. 6. Deschiderea ofertelor va avea loc în prezenţa ofertanţilor şi a Comisiei de evaluare şi selecţie a ofertelor, în data de 11 martie, la ora 14,00 la sediul societății.
În ceea ce privește procedura de selecție a directorului tehnic al societății, în urma depunerii dosarelor a fost desemnat Radu Nicula.
În ianuarie, SC Business Park Bistrița Sud SRL a concesionat primele loturi de teren, în urma licitației publice desfășurate în perioada 11 decembrie 2015 – 8 ianuarie 2016. Suprafața totală de teren concesionată este de 18.783 mp, iar valoarea totală a investițiilor ce urmează a fi realizate este de 6.060.000 euro. Numărul de locuri de muncă ce urmează a fi create este de 198, se arată într-un comunicat. Domeniile de activitate în care activează primii rezidenți ai Parcului Industrial sunt următoarele: fabricarea de structuri metalice, fabricarea componentelor de comunicații, procesare lapte și produse lactate, fabricarea elementelor de tâmplărie pentru construcții autonome energetic, injecții mase plastice.
Totodată, Consiliul Local organizează o nouă selecţie a membrilor Consiliului de Administraţie la SC Business Park Bistrița Sud SRL. Selecţia vizează ocuparea – pentru un mandat de 4 ani – a unui post de membru în consiliul de administraţie, cu experienţă în management şi gestiunea afacerilor. Procesul de selecţie se va efectua în două etape succesive, astfel: selecţia dosarelor de înscriere; interviul de selecţie.
Dosarele pentru înscriere la concurs se depun până în data de 26 februarie, orele 14.00, la sediul Primăriei Bistriţa. Selecţia dosarelor va avea loc în data de 29 februarie, ora 15.30. Rezultatele selecţiei dosarelor vor fi afişate în data de 1 martie. Candidaţii declaraţi admişi vor susţine interviul de selecţie în data de 4 martie.
După prima etapă de selecție, candidații admiși în urma probei interviu pentru selecția prealabilă în vederea numirii membrilor în Consiliul de Administrație al SC Business Park Bistrița Sud SRL sunt: Andrei Rusu (punctaj obținut 93,33 – admis) și Alin Olimpiu Brișan (punctaj obținut 91,33 – admis). Andrei Rusu, fost viceprimar al Bistriței, a condus SC Lucrări Drumuri și Poduri Bistrița între 2012 și 2015, în timp ce Alin Olimpiu Brișan este director general la Somplast Năsăud.
Mai rămân de completat 3 posturi de membru în CA.
Primăria Bistrița a finalizat în septembrie 2015 proiectul ”Parc Industrial Bistriţa Sud”, în valoare totală finală de 25.564.673,68 lei, din care 14.456.019,47 lei finanţare nerambursabilă, iar restul sumei din bugetul local.
Ce cuprinde Parcul Industrial: 1.900 m străzi de incintă, 1.116 m drum de acces, 1.900 m pistă pentru ciclişti, 14.286 mp spaţiu verde, 2.160 m reţea distribuţie apă, 1.600 m reţea distribuţie gaze naturale, 1.550 m reţea electrică de joasă tensiune, 5.460 m reţea pentru iluminatul public şi o staţie de epurare independentă.
Structura parcului: suprafaţă totală – 30 ha, spaţii logistică – 12%, spaţii industrie – 38%, spaţii servicii administraţie – 5%, spaţii verzi – 15%, drumuri şi tehnico-edilitare – 30%. Toate spaţiile vor fi prevăzute cu parcări (peste 1.700 de locuri).
Parcul Industrial din Sărata are o suprafață de circa 30 ha, din care 19,6 ha disponibile pentru agenții economici: 4 loturi pentru industrie mare, 11 loturi de 1.400 mp pentru industrie medie, 23 de loturi de 400 mp pentru industrie mică, 3 loturi de 3.000 mp pentru servicii, 5 loturi pentru logistică, manipularea materialelor și depozite.
Ăștia au cumpărat prima dată potcoavele ……și pe urma calul.și acum nu se mai potrivesc. Ori taie din potcoavă……ori din copitele bietului cal.ceva trebuie să facă….altfel…..!!!
Ati investit bani degeaba in acest camp, sunt strazi in oras unde locuitorii nu au iluminat public si voi faceti parcuri industriale. Pentru cine le-ati amenajat???? Unde sunt investitorii????? Acum platiti si oameni pt administrare si supravegherea lui!!!
Ati pus stalpi pt iluminat tot la 10 m si eu pe strada mea nu am nici un bec pt iluminarea strazii, iar strazi dinastea sunt destule in oras