Actualitate

Fiscul vă recomandă să faceți plățile și să depuneți declarațiile online, nu la ghișeu

Finanțele Publice recomandă interacţiunea la distanţă cu unităţile fiscale, în contextul răspândirii infecţiei cu coronavirus, reamintindu-le contribuabililor că obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare online.

Astfel, pentru depunerea declaraţiilor fiscale, pot fi folosite mai multe servicii electronice oferite de ANAF şi Ministerul de Finanţe: Spaţiul Privat Virtual (SPV)  – disponibil pe site-ul agenţiei, www.anaf.ro, iar pentru depunere on-line, informaţii suplimentare sunt disponibile tot pe site-ul agenţiei, la https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/Inf_depunere_persoane_fizice.


Declaraţiile se depun prin intermediul portalului www.e-guvernare.ro, utlizând certificate digitale calificate.

Formularele/declaraţiile fiscale, care nu se pot transmite pentru moment electronic, pot fi transmise de contribuabili şi prin fax sau servicii de curierat.        

De asemenea, pentru efectuarea plăţilor, pot fi folosite servicii oferite de terţi: Internet banking sau www.ghiseul.ro.

Informaţii generale în domeniul fiscal şi IT se pot obţine la Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60.

De asemenea, contribuabilii înrolaţi în SPV pot obţine informaţii în scris prin intermediul Formularului de contact disponibil în acest serviciu – pot obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT precum şi informaţii privind situaţia fiscală proprie, iar contribuabilii care nu sunt înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual, prin intermediul Formularului de contact de pe site-ul agenţiei – pot obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT.

Contribuabilii pot obţine noutăţi legislative în domeniul fiscal prin accesarea serviciului Buletin informativ fiscal ce este disponibil în Spaţiul Privat Virtual şi pe site-ul ANAF. De asemenea, contribuabilii pot solicita agenţiei comunicarea de materiale informative în domeniul fiscal pe adresa de e-mail proprie, prin transmiterea unei solicitãri în acest sens prin intermediul Formularului de contact, serviciu disponibil atât în Spaţiul Privat Virtual, cât şi pe site.

Lucrul cu publicul se desfăşoară în unităţile fiscale exclusiv în incinta spaţiilor destinate primirii contribuabililor, anunță instituția condusă de Dorina Cicioc.

VEZI ȘI:

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS