Anul în care tocmai am intrat este unul care vom avea două runde de alegeri, locale şi parlamentare, primele fiind în luna iunie, motiv pentru care toate partidele politice se pregătesc serios să convingă electoratul că au cei mai buni candidaţi pentru funcţiile de aleşi.
Întrebat care crede că sunt partidele care vor conta cel mai mult în lupta electorală din 2016, prim-vicepreşedintele PNL BN Florin Urîte, consilier judeţean, a răspuns: „PSD pleacă în pole position. Lupta se va da clar între PNL şi PSD. Şi ALDE e în căutare de oameni buni. Încearcă să vâneze şi de la noi, şi din alte părţi, dar nu am certitudinea că ALDE vrea să devină un partid serios. Cred că face un joc dublu ca să se revină la USL. Mai mult, cred că face jocul PSD. Nu văd la ALDE un proiect şi nu cred că e un partid serios, gata să ia puterea. Mișcarea Populară acţionează prin Traian Băsescu în plan naţional. Nici nu ştiu cine sunt liderii locali. Pe aici nu văd nici declaraţii de presă, nici viziuni, nu văd nimic la ora actuală. MP e Traian Băsescu, un luptător, dar scoateţi-l pe Traian Băsescu din ecuaţie şi spuneţi-mi ce e MP! Nu poţi vorbi de un partid în care totul stă agăţat într-un singur lider. Asta trebuie să înţelegem şi noi la PNL, şi cei de la PSD, că e bine să ai structuri, să ai oameni de valoare care să aibă viziuni bine conturate pentru România. Nu mai poţi sta agăţat într-un singur om”.
În ce priveşte tendinţa de a numi în funcţii tehnocraţi, Florin Urîte a spus că aceasta este bună cu condiţia ca mediul politic să îi susţină şi nu să le pună beţe în roate.
„PNL trebuie să înţeleagă că există oameni profesionalizaţi pentru fiecare domeniu. Trebuie date nişte legi prin care să se stabilească foarte clar cum să ocupe aceştia posturile. Să dea concursuri, dar nu trucate, ci să existe criterii de performanţă şi de profesionalism. De asemenea, acestor oameni trebuie să li se dea libertatea să facă performanţă în acele instituţii. Cred că lucrul acesta se poate face. De exemplu, prea puţin se vorbeşte în ultima vreme de descentralizare şi regionalizare. Cred că erau cele mai importante lucruri ce trebuiau realizate. De exemplu, dacă se făcea regionalizarea, se conferea mai multă autonomie locală, iar fiecare zonă ar fi ştiut cine e cel mai potrivit să conducă un anumit domeniu. De exemplu, profesorii de la Colegiul ”Andrei Mureşanu” ştiu cine ar trebui să fie director acolo, acesta nu ar trebui să fie numit de Inspectorat. La ”Liviu Rebreanu”, la fel, şi aşa mai departe. Eu nu insinuez că actualii directori trebuie schimbaţi. Cred doar că fiecare ar trebui să-şi impună criteriile de performanţă, iar atunci, cu siguranţă, ar comunica altfel cu elevii, cu părinţii, etc”, a declarat Florin Urîte.
PNL Bistriţa-Năsăud a creat deja Departamentul de comunicare al partidului, coordonat de prim-vicepreşedintele Florin Urîte, consilier judeţean.
„Mi-am asumat acest rol tocmai pentru că trebuie să lucrăm mai bine organizaţi. Eu i-am rugat pe colegi şi în şedinţe ca, înainte de a spune ceva, să cântărească foarte bine şi să se gândească dacă ceea ce vor să spună este în interesul partidului şi abia apoi să-şi urmărească interesul personal. În ce priveşte comunicarea media, eu am ceva experienţă. Am urmat şi cursuri de specialitate. Le-am spus colegilor mei că sunt mesaje naţionale care trebuie transmise, mesaje locale şi e obligaţia noastră să explicăm oamenilor de ce adoptăm o anumită atitudine. Noi, de câteva ori, şi în Consiliul Judeţean, şi în Consiliul Municipal, ne-am opus unor proiecte fără să venim foarte articulat cu soluţia noastră şi să explicăm de ce suntem contra, iar de acum aş vrea să ne prezentăm mai puţin improvizat şi mai aplicat, oferind soluţii foarte clare. Încă mai există tendinţa ca fiecare să iasă în public după cum doreşte, dar lucrurile acestea trebuie reglate, nu în sensul cenzurii, ci în sensul coerenţei. Când vrem să dăm unui mesaj o amplificare maximă în teritoriu, atunci trebuie transmis de mai multe voci şi în acelaşi moment ca să fie propagat şi înţeles”, a spus Florin Urîte.
Întrebat cum vede comunicarea prin social media, Florin Urîte a spus că, în opinia sa, Facebook este o platformă utilizată în special de tineri.
„Ponderea cea mai mare o are tineretul pe Facebook. E şi acesta un mijloc de comunicare, însă părerea mea este că, în momentul în care sunt lucruri serioase, strategice, trebuie spuse în conferinţe de presă, în dezbateri publice şi, bineînţeles, în şedinţele de consilii. Mesaje pot fi transmise pe toate căile, dar, din punctul meu de vedere, când discuţi de un proiect în care îţi exprimi viziunea ta, trebuie să o faci într-un cadru oficial. Eu nu agreez Facebook, dar nu sunt împotriva comunicării de tipul acesta. Am şi creat o structură care să acţioneze în direcţia aceasta”, a spus el.
Am spus ….si-o mai spun si acum :sa ne fereasca Dumnezeu.
DESPRE ACEST SUBIECT VREM UN INTERVIU SI CU PRIMARUL Sorin Mititean
Daca acest diletant este purtatorul de cuvant al PNL BN atunci liberali ati cam incurcat-o. Urate e lipsit de carisma, spune banalitati deja stiute, nu are pic de viziune. Ce poate sa spuna el despre strategii cand el nu a initiat nici o propunere in calitate de consilier judetean. Ce stie el despre comunicare, relatii, media cand el este in afara acestei problematici. Astia sunt oamenii promovati de Oltean, sfertodocti si gargaragii. Cu ei i ainte va asteapta prapastia
Taci bre din gura ca vorbesti prostii. Tu te auzi ce debitezi ? radu treci la colt , asa ti-a spus psd ca trebuie sa vorbesti ?
„Noi, de câteva ori, şi în Consiliul Judeţean, şi în Consiliul Municipal, ne-am opus unor proiecte fără să venim foarte articulat cu soluţia noastră…”. In ce va priveste d-le Urite, cine v-a impiedicat sa veniti cu „Solutia noastra”. Va spun eu: nimeni. Doar ca atunci cand nu esti in stare sa depui o singura initiativa spre aprobare in CJ, ce sa mai vorbim de opunere la alte proiecte cu „Solutia noastra”. Spre binele tuturor va recomand sa … ne lasati si sa parasiti scena politica.
Sa vina Ecologistii !!
Nu va trebuie oameni seriosi ..asa-i. Vedeti ce pacalici sunteti ?.. No lasa sa va fure si ismenele de pe c–r.