ACTUALIZARE Bistrița nu va avea parte de artificii la noaptea dintre ani, însă în alte localități nu s-a renunțat la acest obicei, deși este pandemie, iar circulația după ora 23.00, interzisă. Este cazul orașului Sângeorz-Băi și al comunei Feldru.
”Oricum ar fi, viitorul sună bine atâta timp cât rămânem uniți! Dragii mei sângeorzeni, datorită normativelor și directivelor în vigoare, în acest an, focul de artificii în seara de anul nou, va avea loc în fața primăriei la ora 22.30”, a anunțat primarul orașului, Traian Ogâgău.
”Având în vedere situația actuală, spectacolul de artificii organizat cu ocazia anului nou, se va desfășura în data de 31.12 la ora 22:00. Participanții sunt rugați să respecte măsurile care se impun, respectiv folosirea măștii de protecție și respectarea distanțării sociale. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, a anunțat Primăria Feldru.
Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha, a avut un mesaj: ”Să le țină pentru la anul!”.
”Să le țină pentru la anul, când sperăm să intrăm în normalitate și o să poată să sărbătorească trecerea în noul an într-un mod normal, cum a fost până acum. Anul acesta însă, mai multă reținere recomand, i-am îndemnat mereu să fie mai precauți, mai reținuți. Îi voi suna personal și le voi spune: fără focuri de artificii, fără lume în agora, pentru că nu este permis. Dacă își doresc binele comunităților lor, atunci trebuie să se conformeze. Celor care m-au întrebat le-am spus că nu se poate. Că mai există primari care își doresc artificii… uman îi înțeleg, dar le transmit că nu se poate, nu e voie să aduni oameni în preajmă”, a spus Stelian Dolha.
România se află în stare de alertă din 14 decembrie, iar noaptea de Revelion nu va face excepţie de la măsurile care sunt în vigoare până la mijlocul lunii ianuarie 2021. Adunările publice sunt interzise, iar circulaţia este limitată de la ora 23.00.
Potrivit hotărârii de prelungire a stării de alertă din 14 decembrie circulația între orele 23.00-5.00 este interzisă. Pot părăsi locuința cei care trebuie să ajungă la locul de muncă, cei care au nevoie de asistență medicală sau trebuie să cumpere medicamente. Masca de protecție este obligatorie atât în spațiile deschise, cât și în cele închise.
Întrebat ce ar putea face românii la intrarea în anul 2021, Raed Arafat a răspuns: „Ieșim pe balcon, ne uităm pe geam, ne uităm la televizor”. „Sunt convins că unii vor coborî în fața blocului, dar să iasă cu mască, să respecte regula din spațiul public. Dar nu concerte, nu petreceri, așa ceva nu va fi posibil”, a adăugat şeful DSU.
Cateii, pisicile si pasarelele va transmit un sincer (sa vi le bagati in c…r una cate una)dragi bipezi.
Decât lumite turcești aiurea, mai bine mergea un foc de artificii sa îl vezi de acasă. Doar zic….
Piromanu Ogagau face ce vor muschii lui. Degeaba se agita prefectul. Spectacol sa iasa, nu conteaza consecintele.