Fondatorii Liceului de Arte Plastice „Corneliu Baba”, şase la număr, au primit fiecare Distincţia „Bene Merenti”, instituită de directorul interimar al şcolii, istoricul de artă Vasile Duda, în colaborare cu părinţii şi elevii. Diplomele au fost înmânate de prefectul Ovidiu Frenţ la vernisajul expoziţiei „Maestrul”.
În prezenţa unui public numeros, format din profesori, elevi şi foşti elevi, părinţi şi iubitori de artă în general, Vasile Duda a spus că este important pentru o şcoală să-şi prezinte specialiştii, iar expoziţia „Maestrul” tocmai acest lucru îşi propune să arate cine sunt formatorii elevilor care învaţă la această şcoală.
„Miza pentru noi este tehnică şi creaţie, adică să învăţăm cum se face, dar în acelaşi timp să nu uităm că este important să adăugăm ceva, să punem în plus, adică fiecare generaţie să aducă în plus ceva faţă de ce a adus generaţia anterioară”, a spus Vasile Duda.
„Suntem o echipă, dar ca să o formăm a fost nevoie de un timp mai îndelungat. Această şcoală a început să funcţioneze în alte spaţii, în urmă cu 19 ani. Atunci, într-un grup restrâns, s-a pus o piatră de temelie, mult suflet şi s-a clădit o şcoală care a devenit din ce în ce mai mare. (…) Celor care au fondat această şcoală trebuie să le spunem şi un mulţumesc. Eu, în calitate de director interimar, împreună cu reprezentanţii părinţilor şi ai elevilor, am hotârât ca, în cadrul şcolii, să înfiinţăm o distincţie pentru cei care o merită şi au făcut posibil începutul acestei şcoli”, a spus Vasile Duda.
Au primit distincţiile fostul director Macedon Retegan, fostul inspector de arte plastice Domiţian Barteş, artiştii şi profesorii Adina Mocanu, Mircea Mocanu, Marcel Lupşe şi Doru Brăţan.
Ordinul „Bene Merenti” a fost instituit de regele Carol I prin Decretul Regal nr. 314 din din 20 februarie 1876 pe vremea când era numai domnitor. Ordinul era prima medalie civilă și avea la bază modelul Ordinului Casei de Hohenzollern, din 1857. Ordinul era decernat pentru merite în domeniile cultură, știință, industrie și agricultură.
Niște oameni speciali.
Un colectiv de artiști și dascăli din care am făcut, cândva, parte, și în care m-am simțit foarte bine, și ca profesor, și ca om.
Felicitări, artiști dragi!
Adevarat! La fel am simtit si eu in anii in care le-am fost alaturi.
Felicitari si sa auzim mereu de bine despre voi si despre Liceul de Arte!
Oameni dragi, oameni valorosi, oameni care cinstesc locul. Felicitari acestori profesori! Sunt mandru ca i-am avut prin preajma!
Da, cred ca avem dascali care merita respectul nostru !
Felicitari, oameni faini! Mi-e dor de colectivul de la „Arte”, cum era acum 17 ani si sper ca si acum e atmosfera faina ca si atunci.