”Partidul Forţa Civică, organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud, îşi exprimă profunda nemulţumire pentru modul jalnic şi neprofesionist în care Ministerul Agriculturii, în general, şi ministrul Daniel Constantin, în special, au gestionat acest fenomen, care a adus panică în rândul populaţiei şi pierderi deosebite în special pentru producători.
Încrederea românilor în siguranţa laptelui vândut în magazine a scăzut în urma mediatizării intensive şi comunicării precare pe tema contaminării cu aflatoxină, doi din cinci consumatori declarând că nu au mai cumpărat lapte în ultima săptămână, potrivit unui studiu întocmit de Rogalski Public Relation.
Avem de-a face cu un exces de zel în comunicarea publică a autorităţilor pe acest subiect. Aşa cum secretomania este nocivă, tot aşa poate fi la fel de nocivă o comunicare excesivă, mai ales când vine vorba de suspiciuni. Încrederea consumatorilor poate fi repede distrusă printr-o frază nefericită dintr-un comunicat de presă şi va fi greu restabilită doar cu eforturi şi costuri mult mai mari.
Se impune revizuirea protocoalelor de comunicare publică de la ANSVSA, în special în sensul evitării de a comunica public nereguli în faza de suspiciune, înainte de a fi validate de analize.
Pentru a nu se crea imaginea că lucrurile se pot muşamaliza, după ce suspiciunile au fost confirmate de analizele de laborator, trebuie a fi luate, obligatoriu, măsuri drastice faţă de cei găsiţi vinovaţi cu nereguli, inclusiv prin mediatizarea numelor companiilor şi ale produselor care fac obiectul acelor nereguli.
Dacă nu se va găsi niciun vinovat, atunci consumatorii şi producătorii oneşti pot crede că au avut în faţă un scenariu menit să îmbolnăvească industria de profil de la noi.
Scandalul laptelui a bulversat agricultura românească şi doar într-o săptămână au crescut de 40 de ori importurile. Pierderile zilnice sunt de zeci de milioane de euro, cu pierderi pentru toată lumea: laboratoarele de procesare, comercianţii şi fermierii, dar se pierde şi TVA-ul corespunzător acestor produse. Dragoş Frumosu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară, a acuzat Ministerul Agriculturii de lipsă de profesionalism, indicându-l pe ministrul Daniel Constantin ca principal vinovat al panicii care a cuprins populaţia.
Organizaţia Bistrita-Năsăud a partidului Forţa Civică atrage public atenţia Guvernului, prin reprezentantul acestuia în teritoriu, domnul prefect Ioan Tintean. În judeţul nostru, industria laptelui este bine dezvoltată şi reprezintă principala sursă de venit în multe comunitaţi. Voturile acestor oameni, adresate în luna decembrie USL-ului, au fost răsplătite cu nepăsare, neglijenţă şi erori grave de comunicare şi management. Dacă pentru actuala guvernare aceste deficienţe au devenit normalitate, pentru oamenii direct implicaţi în industria laptelui repercusiunile sunt, din nefericire, dramatice!”
Forţa Civică, organizaţia judeţeană Bistriţa-Năsăud
Măi copile, noi ştim acuma că tu ai normă de „una pe săptămână”…dar dacă tot te scremi săptămânal…nu ai putea să produci şi tu ceva de calitate? Că până acuma…singura calitate a textelor tale e să plitiseşti cititorii degeaba cu banalităţi şi platitudini..
Asociaţia Zdărietorilor de Brînză, prin preşedinte Dorel Ilişuan
Vad ca saptamanal ai cate o replica,asa ca ceva efect are ,,scremutul,,liderului FC.
Am fost totuşi surprins să nu mai citesc în titlu „F.C.”. Mereu îmi vin în minte cuvintele „Fotbal Club”
De consumatiile ex-premierului whisky-pudra-Ungureanu cand veti da un comunicat? Sau de voturile din anul 2009, din ambasade, cand vota un om la trei secunde la Paris?
Intelegem rugamintea unor cititori de a ne auto-cenzura, dar eu cred ca de fapt dansii ne incurajeaza sa ne facem treaba in opozitie, asa cum ii sta bine oricarui partid mai mare sau mai mic care nu se afla la putere! Pentru ca fara vocea opozitiei, statul de drept nu mai este unul democratic, ci devine dictatorial. Revenind, ce v-as incuraja sa cititi este urmatorul articol de presa strain, care cred ca este elocvent pentru nevoia de opozitie reala, pe esichierul de dreapta al politicii romanesti. Ma astept, desigur, ca unii cititori sa afirme ca gigantul de presa german, infiintat in 1953, este influentat, la nivel de redactie, de Basescu, MRU sau alti politicieni de dreapta romani.
http://www.dw.de/for%C5%A3a-civic%C4%83-singura-%C5%9Fans%C4%83-pentru-dreapta-politic%C4%83/a-16687539
Care opozitie de dreapta in Romania? Cea din jurul PDL si a partidelor sale satelit? Haideti sa ne aducem aminte ca PD-ul era, nu demult in Internationala Socialista, si, peste noapte, prin ucaz al Baselu`-lui, s-a facut partid de dreapta.
Dle Gavrila Urs, lasand la o parte moralitatea dvs sovaielnica, si nu putini tepuiti de-ai dvs pot sustine asta, se zice ca nu mai sunteti mult in gratile lui MRU. Oare de ce? Nu faceti față functiei, va depaseste, sau v-ati vandut o imagine distorsionata atunci cand ati fost numit presedinte al acestui partid. Sincer sunt curios sub ce pretext veti fi invitat sa lasati locul altcuiva, atunci cand va veni vremea asta…