Actualitate

Fost şef al IPJ Bistriţa-Năsăud, pieton după ce a intrat în raza radarului-pistol

Un fost şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud a rămas pieton după ce a fost surprins, în trafic, depăşind viteza legală, cu noul pistol radar cu laser, de ultimă generație, care poate înregistra viteza unui vehicul de la o distanţă de peste un kilometru în mai puțin de o jumătate de secundă.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Ioan Ovidiu Mureşan, suprins la volanul maşinii sale personale BMW X3.

Aparatul de radar mobil are un laser integrat şi o cameră video digitală de înaltă fidelitate, ceea ce face din LTI 20-20 TruCAM unul dintre cele mai performante aparate de măsurare a vitezei disponibile pe piaţă. Aparatul adună pe cardul de memorie înregistrări video, fotografii HD detaliate, ce pot cuprinde marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi chiar trăsăturile faciale ale şoferilor.

Radarul măsoară viteza maşinii cu ajutorul unei unde laser, care nu necesită mai mult de 0.33 secunde pentru a stabili viteza, timp mult prea scurt pentru ca şoferul să poată reacţiona la orice semnal sonor scos de aparatele de detecţie radar. TruCAM poate înregistra simultan viteza mai multor maşini şi chiar ale motocicletelor, greu de înregistrat cu aparatele convenţionale de radar. Radarul se poate conecta la un sistem GIS (Geographic Information System), generând astfel informaţii mult mai ample legate de locaţia exactă în care a fost folosit aparatul. În ţările vestice, sistemul GIS ajută la stabilirea unui tipar în ceea ce priveşte comportamentul şoferilor. Aparatul funcţionează pe timp zi, cât și pe timp de noapte, indiferent de condițiile meteorologice.

Ioan Ovidiu Mureşan a ajuns la conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud în 2011, după ce înainte fusese șef al Serviciului de Investigarea  Fraudelor din cadrul IJP. I-a luat locul comisarului şef Ioan Sidor Bodescu. În 2014, Ioan Ovidiu Mureşan, Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă au fost arestaţi în baza unui mandat emis de Tribunalul Cluj, fiind acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuată. În 2015, deşi avea doar 49 de ani la vremea aceea, Ioan Ovidiu Mureşan s-a retras la pensie. În iunie 2015, Ioan Ovidiu Mureşan a fost pus în libertate, de Curtea de Apel Cluj care a admis, în final, cererea inculpatului de a fi cercetat în arest la domiciliu. Roberto Hasnăş şi Leon Cloşcă erau liberi deja.

Etichete

3 comentarii

  • … Acum a recidivat cu o infracțiune.
    Felicitări polițistului care a aplicat legea.
    În rest, rămâne cum am stabilit.
    România e un Stat mafiotizat la toate nivelele.

  • Tu faci diferența între infracțiune și contravenție? Îți explic eu f simplu, să înțelegi și să ții minte: infracțiune = pușcărie, contravenție = amendă.

  • Mento San ai dreptate, la examenul de redobandire a intrat ultimul si a iesit primul, nici o lucrare nu era corectata..a lui a fost pe loc… si poti sa ghicesti ca nu a fost respins. Tentaculele inca exista, mafia persista.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.