Punctul termic de pe strada Alba Iulia din Bistriţa a fost demolat, pe acest amplasament urmând să fie construit Centrul Judeţean de Radioterapie, un proiect comun realizat de Consiliul Local Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud şi Spitalul Județean de Urgență Bistrița, anunţă managerul SJU, Gabriel Lazany, pe Facebook.
În luna august a acestui an, Consiliul Județean, Primăria Bistrița și Spitalul Județean de Urgență s-au ascociat pentru realizarea obiectivului de investiţii “Centrul Judeţean de Radioterapie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”.
CJ se obligă, după efectuarea recepţiei investiției, să facă demersurile necesare pentru înscrierea imobilului in domeniul public al județului și transmiterea în administrarea Spitalului Județean de Urgență Bistrița, să aloce din bugetul județului sumele necesare realizării lucrărilor de amenajare a terenului aferent curții şi pentru asigurarea utilităţilor aferente.
Municipalitatea are ca obligații să aloce în bugetul local suma necesară pentru construcţii.
Obligaţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa: să obţină toate avizele/acordurile necesare realizării obiectivului, să efectueze procedurile de achiziţii publice şi să încheie contractele de prestări servicii/execuţie de lucrări, să asigure execuția obiectivului de investiţii, să execute lucrările de amenajare a terenului şi pentru asigurarea utilităţilor aferente, să preia în administrare imobilul – construcții și teren, ca baza materială a unităţii sanitare publice de interes județean, să întreprindă toate demersurile necesare punerii în funcţiune a Centrului Judeţean de Radioterapie.
În februarie, municipalitatea a alocat 500.000 de lei pentru proiectul ”Centrul Judeţean de Radioterapie – Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa”, după ce în prealabil Consiliul Local Bistrița și-a dat acordul pentru a participa în parteneriat cu Consiliul Județean la realizarea acestuia. În vederea realizării proiectului, CJ pune la dispoziţie un teren situat în lângă Secţia externă din strada Alba Iulia a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.
Numărul de pacienți de radioterapie la centrul din Bistrița ar fi de 550-600 pe an, adică cel puțin două treimi din bolnavii de cancer din județ.
Sincere felicitări si succes in continuare. Primul pas contează după el vin si următorii.
Cine a demolat? Cine construieste?
Felicitari tuturor celor ce se implica in astfel de actiuni spre binele atator oameni, care pana acum umplu spitalele din Cluj si Tg Mures.Ne-ati lamurit asupra surselor de executare a acestor lucrari,care nu vor fi chiar de nebagat in seama.Dar aceasta investitie va produce ea insasi fonduri,cine va fi beneficarul acestora?Nu de alta ,dar suntem lamuriti cu multe lucrari pe care le finantam noi toti si ele devin propritatile unora care nu fac nici un efort pt ele:gen Electrica,Eon gaz etc.
Sedintele de radioterapie sunt gratuite pt.bolnavi,suportate de Casa de Asigurari;din banii primiti de spital de la Casa va intretine acest centru,deci investitia nu va genera fonduri suplimentare spitalului.
Mult succes!!! Felicitari!!! Un exemplu de asa da. Ce ma deranjeaza foarte mult, este faptul ,ca de fiecare data , este cineva care se gandeste cine o sa fure. Ce bine ar fi sa ne mai departam de metehnele acestea.Chiar zilele trecute, citeam tot pe un ziar oline , un amasador strain ne spunea un lucru foarte important, si sunt de acord cu ideea lui, noi romanii suntem foarte incrancenati, ne luptam intre noi, si asta nu e bine. Propunerea lui era sa incepem in anul 2018 de zero si sa fim uniti. La multi ani, tuturor !