Actualitate

Fotbalul românesc, în doliu. Mesaje de condoleanțe. Ce spun Mircea Sandu și Dumitru Dragomir

”Federația Română de Fotbal regretă dispariția, la vârsta de 80 de ani, a lui Jean Pădureanu, fost conducător al clubului Gloria Bistrița și fost membru al Comitetului Executiv al FRF. Născut pe 22 martie 1936, la Băilești, județul Dolj, Jean Pădureanu și-a început cariera de fotbalist la Craiova, apoi a trecut pe la CCA-Steaua și la Gloria Bistrița, unde a evoluat în perioada 1958-1970. A devenit ulterior vicepreședinte și apoi președinte al clubului bistrițean, care, sub comanda acestuia, a promovat în prima ligă în 1990, unde a rămas timp de 21 de ani, a cucerit o Cupă a României (1994) și a încheiat campionatul pe locul al treilea (2003). În 1995 a fost numit președinte la Rapid București, revenind la Gloria doi ani mai târziu. Federația Română de Fotbal își exprimă condoleanțele în urma dispariției lui Jean Pădureanu”, a transmis FRF pe site-ul oficial.

”Jean Pădureanu, fost președinte al Gloriei Bistrița în perioada 1966-2013, a încetat din viață la vârsta de 80 de ani. Liga Profesionistă de Fotbal transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a transmis LPF pe site-ul oficial.

”Dumnezeu să te odihnească, Jean Pădureanu! FC Steaua București își exprimă regretul pentru dispariția lui Jean Pădureanu, la vârsta de 80 de ani. Fostul președinte ale Gloriei Bistrița, care a fost și jucătorul Stelei în anii 50, s-a stins din viață după o lungă suferință”, a comunicat FC Steaua București.

”Unul dintre cei mai mari oameni de fotbal din România, care a făcut cinste sportului bistrițean, a plecat dintre noi. Bunul Dumnezeu să te ierte, Nea Jean, și să îți odihnească sufletul în pace!”, a postat pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Pentru întreaga activitate pe care a desfașurat-o în slujba fotbalului bistrițean și pentru contribuția adusă la menținerea îndelungată pe prima scenă a fotbalului românesc a clubului Gloria Bistrița, personalitatea lui Jean Pădureanu va rămâne vie în rândurile iubitorilor de fotbal bistrițeni. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!” – deputat Robert Sighiartău, președinte PNL Bistrița-Năsăud.

”Sub conducerea lui Jean Pădureanu, echipa de fotbal fanion a municipiului nostru dar și a județului Bistrița-Năsăud, Gloria Bistrița, a reușit să supraviețuiască mai bine de două decenii în primul eșalon al fotbalului românesc, având în această perioadă și câteva participări onorante în cupele europene. Drum bun „Nea Jean”! Dumnezeu să-l ierte și să aline familia în aceste clipe grele” – Sorin Hangan, liderul consilierilor locali ai PNL Bistrița.

Florin Sângeorzan, președinte FC Bistrița: ”Dumnezeu să-l ierte și să-i fie țărâna ușoară!”.

Călin Farcaș, fost director de marketing la Gloria Bistrița: ”Eu nu o să-ți spun clasicul Dumnezeu sa te ierte! În opinia mea nu ar avea de ce sa te ierte pentru că ai făcut totul ca la carte! Ai fost un om genial, un om puternic si de o modestie ieșită din comun… mi-ar fi părut rău daca nu te-aș fi cunoscut în viața asta, nea Jane! Totuși, timpul nu iartă pe nimeni… Doar cei care nu l-au cunoscut pe acest om pot spune cuvinte rele despre el… Dumnezeu să-ți aibă sufletul în pază! Odihnește-te în pace!”.

Fostul preşedinte al FRF Mircea Sandu a declarat pentru news.ro că Jean Pădureanu a făcut multe pentru fotbalul românesc şi a apărat interesele clubului pe care l-a condus, Gloria Bistriţa, chiar dacă a fost acuzat de „reciprocităţi” în cadul „Cooperativei”: ”Eu sunt plecat din ţară, dar am ţinut legătura cu sora sa în perioada asta. A avut un cancer generalizat, în afară de problemele lui mai vechi şi a fost internat în urmă cu 12 zile. Oamenii s-au îngrijit de el, dar era pierdut, ca să zic aşa. E un om care a făcut multe pentru fotbal, chiar dacă mulţi îl condamnă. Ştiu care a fost reacţia lui întotdeauna, el nu a făcut altceva decât să apere interesele clubului său în lupta cu ceilalţi. Ştiu şi declaraţia lui, că niciodată nu s-a lucrat cu bani, ci cu reciprocităţi. Asta declara, eu nu ştiu altceva şi trebuie să o luăm ca atare. A mai plecat un om din fotbal după Didi Prodan şi din păcate va fi greu să fie multă lume prezentă, pentru că înmormântarea va fi pe 1 ianuarie. Era un om respectat şi nu numai în sport, pentru că a fost corect, a avut respect pentru toată lumea şi atunci a căpătat respect. Şi pe vremea lui mai exista şi fotbal. Noi, toţi conducătorii din fotbal, am fost înjuraţi şi spurcaţi, de la Ion Alecsandrescu la Jean Pădureanu, Copos, Neculaie, toţi. Uite că fără ăştia fotbalul e unde e. Cu ei, Bistriţa juca cu Fiorentina, Ceahlăul şi Galaţiul cu Juventus şi aşa mai departe”.

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat pentru news.ro că Jean Pădureanu a fost unul dintre cei mai buni conducători de club din România, un „gentleman” care a ajutat pe toată lumea, dar care a murit sărac pentru că a dat totul fotbalului: ”A fost un bărbat puternic, un gentleman în comportament, cu educaţie aleasă, nu a supărat pe nimeni niciodată. A fost unul dintre cei mai buni conducători ai fotbalului românesc, de o bunătate rară, a ajutat pe toată lumea. A murit sărac lipit pământului, iar tot ce a avut a dat fotbalului. A ţinut 23 de ani Bistriţa în prima ligă numai pe spinarea lui. E o pierdere mare, dar vârsta şi boala nu iartă pe nimeni. A fost şi criticat, dar este el criticat mereu preşedintele ţării. Lumea fotbalului este mereu în atenţie şi dacă nu se vorbeşte de tine eşti un nimeni. Puşcăria l-a omorât, i-a luat cel puţin 5-6 ani din viaţă. El a suferit enorm, pentru că a pierdut toţi banii şi a fost băgat şi la puşcărie nevinovat”.

Romeo Pașcu: ”Ştiam încă de săptămâna trecută că starea sa de sănătate se înrăutăţise, nu mai vorbea, stătea doar pe perfuzii… Pot spune că a murit unul dintre cei mai buni preşedinţi de club din România. Dacă ar fi să fac un top, cel mai bun preşedinte a fost Ion Alecsandrescu de la Steaua, apoi Mitică Dragomir şi Jean Pădureanu. Datorită lui Jean Pădureanu, eu am ajuns conducător. Mi-am rupt piciorul într-un meci de Cupa României şi el m-a pus secretar la club. Şapte ani mi-a fost şef şi l-am slujit cu credinţă. Am promovat cu Gloria din C în B, apoi din B în A. Mi-a fost un profesor bun, el a fost ca un frate pentru mine. Am fost împreună şi la bucurii şi la necazuri. Dumnezeu să-l odihnească“.

Marian Savu, fost golgeter în Liga I: ”Îmi aduc aminte de câte ori a încercat să mă transfere la Bistrița, dar întotdeauna s-a lovit de refuzul meu. Până la urmă a reușit să mă ia la Rapid. M-a pus să semnez contractul într-o zi de marți și mi-a promis că joi voi primii banii, ceea ce s-a și întâmplat. La club am avut o surpriză pe care nu am să o uit toata viața mea. Mi-a dat salariul în avans pe un an și m-a sfătuit să merg să-mi cumpăr casă. Astfel mi-am cumparat prima casă din viața mea. Mulțumim Jean Pădureanu pentru tot ce ai făcut pentru fotbalul românesc”.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS