Doi fotografi din Bistrița au obținut premii în cadrul Fotogeografica, unul dintre cele mai importante saloane de fotografie din țară, aflat deja la cea de-a 23 a ediție.
Liviu Tanca, fotograf de viață sălbatică, a câștigat locurile 2 și 3 la secțiunea Wildlife, cu două cadre surprinse în județul Bistrița-Năsăud.
Călin Gabor, fotograf de natură și peisaj, a obținut locul 3 în cadrul secțiunii Peisaj natural, cu o fotografie realizată în Munții Trascău.
La acest concurs au fost încrise peste 1200 de fotografii din partea a 200 de participanți
Puteți vizualiza mai multe imagini ale celor doi fotografi, accesând paginile personale de Facebook https://www.facebook.com/tanca.liviu, respectiv https://www.facebook.com/calin.gabor.3 sau www.calingabor.ro.
Vernisajul Salonului Național de Fotografie „FOTOGEOGRAFICA 2019” a avut loc la Teatrul Național ”I.L. Caragiale” din București.
Cu acest prilej a fost lansat catalogul Fotogeografica 2019 care conţine, pe lângă fotografiile premiate pe cele trei secţiuni: patrimoniu cultural, peisaj natural și wildlife, şi cele mai reuşite lucrări din galeria foto a concursului.
Salonul este deschis spre vizitare în perioada 14 – 30 mai 2019 şi reuneşte o selecție dintr-un număr de peste 1300 de fotografii înscrise de cei 200 participanţi din toata ţara. Concomitent, vor avea loc o serie de evenimente conexe cu teme din domeniul ştiinţei, culturii sau sportului, ateliere foto și activități de conștientizare publică.
Fotogeografica s-a transformat dintr-un concurs anual de fotografie deschis tineretului, completat cu o multitudine de activități, publicații, expediții de teren și o permanentă interogație despre rolul acestui gen, ”într-o ”mișcare-fenomen”. Standardul a crescut an de an, iar premianții au devenit ulterior profesioniști respectați, cu trofee în competiții prestigioase internaționale, au ilustrat publicații și albume, au făcut expoziții personale. Imaginile lor sunt nu numai un document, ci și un îndemn. Patrimoniul natural și cultural este o parte importantă din identitatea noastră și o moștenire ce obligă.
Proiectul se derulează sub egida Ministerului Tineretului şi Sportului, de Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, cu suportul deosebit al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București.
Parteneri: National Geographic Romania, Zitec, Universitatea din Bucureşti-Facultatea de Geografie, DJST Hunedoara, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, Radio Bucureşti Fm, UNESCO ProNatura, România Sălbatică, Artografica, Fotoclub Orizont Sibiu, Asociația Artiștilor Fotografi Hunedoreni, Asociația Spelogică Sfinx, GO4FUN, Curs Foto, Asociația pentru Conservarea Diversității Biologice, Life Wolf, Asociația Speologică Focul Viu, Fotoclub Orizont, Foto4ever, Exclus Prod, Centrul de Cercetare a Mediului și Efectuare a Studiilor de Impact, Cercetașii României – Centrul Local Sf. Nicolae.
Fotogeografica este cea mai importantă manifestare la nivel naţional din domeniul concursurilor de fotografie pentru tineret, având ca tematică promovarea valorilor naturii, a culturii şi tradiţiilor românești.
Adaugă comentariu