Actualitate

Fundaţia Inocenţi: Cursa acvatică ”Răţuşca inocentă”, Olimpiada Inocenţilor

Fundaţia Inocenţi organizează joi 15 mai, între orele 13.30 şi 17.30, a opta ediţie a Olimpiadei Inocenţilor, eveniment dedicat copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi din Bistriţa si de pe raza judeţului, la care vor participa peste 450 de copii. Cu o zi înainte, miercuri 14 mai, va avea loc o campanie de strângere de fonduri, 500 de răţuşte din plastic urmând să fie lansate la apă.

ratusca inocentaMiercuri 14 mai va fi o campanie de strângere de fonduri denumită “Răţuşca inocentă”. Începând cu ora 17.30 vor fi lansate 500 de răţuşte de plastic în râul Bistriţa, de pe Podul Codrişor. Sponsorii primelor trei răţuşte care ajung la Podul Budacului, unde sunt recuperate toate, vor fi premiaţi.

”Cursa acvatică “Răţuşca inocentă” este în fapt un eveniment ce precede Olimpiada Inocenţilor şi este menită nu doar să colecteze bani pentru organizarea acesteia, ci şi să promoveze evenimentul şi pe beneficiarii acestuia. Suma minimă pentru a sponsoriza o răţuşcă este de 10 lei. Mai sunt încă multe din cele 500 de răţuşte care îşi aşteaptă sponsorii. Îi aşteptăm pe bistriţeni, cu mic cu mare, bunici şi nepoţi, să vină să-şi susţină favoriţii în competiţie”, a precizat Marin Mic, directorul executiv al Fundaţiei Inocenţi.

Olimpiada Inocenţilor de joi 15 mai este organizată în parteneriat cu Primăria Bistriţa, unităţile de învăţământ special de pe raza judeţului, Directia Generala de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

Olimpiada Inocenţilor este cuprinsă în proiectul “Program de intervenţie timpurie pentru copilul cu dizabilităţi”, finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014. Bugetul proiectului este de 304.936,19 euro.

”Scopul manifestării nu este acela de obţine performanţe sportive, ci de a evidenţia potenţialul copiilor cu dizabilităţi, a combate marginalizarea lor şi a dovedi că integrarea lor socială este posibilă, motiv pentru care ne dorim ca majoritatea probelor să se desfăşoare în spaţiul public, respectiv pe pietonalul Liviu Rebreanu, unde există posibilitatea ca aceştia să fie văzuţi, cunoscuţi şi înţeleşi mai bine”, informează Fundaţia Inocenţi.

Printre probele de concurs: tenis de masă, baschet, atletism, aruncare minge, fotbal, minibowling, pictură-desen, dans, cântec, teatru de păpuşi. Probele de concurs vor fi adaptate capacităţii copiilor participanţi. Copiii care participă vor primi gratuit tricouri, şepcuţe, medalii şi diplome.

Evenimentul îşi propune să sensibilizeze comunitatea cu privire la problematica persoanelor cu dizabilităţi şi să conducă, în timp, la schimbarea mentalităţilor şi la facilitarea acceptării acestora în comunitate.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.