Actualitate

Furnizarea energiei electrice pentru iluminatul public din Bistrița, scoasă la licitație

Direcția de Servicii Publice a Primăriei Bistrița a scos la licitație contractul de furnizare a energiei electrice iluminatul public din Bistrița pentru care este dispusă să plătească suma de 2,2 milioane de lei în opt luni.

Conform anunțului postat pe site-ul de licitații publice, contractul de furnizare a enegiei electrice se va încheia pentru o perioadă de 8 luni, 01.05.2021-31.12.2021 și se va putea prelungi, prin acordul părților, pe bază de act adițional, pentru o perioadă de încă 4 luni, până la data de 30.04.2022.

”Cantitațile de energie electrică consumate lunar pot fi inegale, în funcție de consumurile înregistrate în sistem, iar cantitatea totală pentru fiecare tip de produs poate fi diferită de cea solicitată. (…) Suplimentarea acestor cantități de produse este condiționată de existenta resurselor financiare în conformitate cu art.165 din HG 395/2016”, se arată în cererea de ofertă.

Data limită pentru depunerea ofertelor este ziua de 25 februarie 2021.

Foto: arhivă

10 comentarii

  • Pentru Primarie si cetatenii platitori de taxe si impozite , cel mai avantajos ar fi daca s-ar continua proiectul de montare al panourilor fotovoltaice in Parcul industrial Sarata , initiat de mult hulitul , fost primar Cretu , aflat cred in faza de studiu de fezabilitate. Astfel s-ar asigura energie ieftina pentru iluminatul public din Bistrita si localitatile componente intrucat Primaria ar putea deveni FURNIZOR de energie electrica. Pana atunci , daca se va dori sa mai fie un „atunci” , de catre noua putere aflata „la butoane” , este OK sa se scoata la licitatie. Asta e cadrul legal care in principiu ar trebuie sa duca la cheltuieli minime.Pentru asta caietul de sarcini trebuie foarte bine intocmit incat sa nu lase loc de interpretari in bunul „stil” romanesc iar ofertele sa fie prezentate in acelasi mod , astfel incat comisia de licitatie sa aleaga fara niciun dubiu oferta cea mai buna din punct de vedere financiar.Dupa parerea mea ar trebui cat mai repede (de indata , cum ar zice un moldovean ) verificate si securizate punctele de masura existente. Oricum acest lucru se va face , „putin” mai tarziu (mai indata , cum ar zice un moldovean) , in cadrul proiectului ce urmeaza sa fie elaborat de firma din Cluj care va aduce unele imbunatatiri in sistemul de comanda si gestionare al iluminatului.

    • Celulele fotovoltaice produc exact când NU are nevoie Primăria Bistrița pentru iluminatul public. Leo , ști ce înseamnă FURNIZOR de energie electrică ?

  • D-le primar IOAN TURC. D-le manager city IOAN PETELEU. Degeaba organizati licitatie daca mentenanta la BULETRICA nu este asigurata. Pe vremea pesedeului din Primarie am atras atentia cu luminitele din pavimentul de sub arcadele complexului SUGALETE, si pe toate Pasajele istorice si in Parcul Mun. jumatate din ele nu functioneaza. S-au bagat cu nemiluita bani publici in ele si Administratia le-o lasat in grija DOMNULUI. E bine ca se procedeaza in acest fel ? In occident nu vezi asa ceva. Acolo totul functioneaza, pai daca e BEC sa arda domnilor . Noaptea desigur !

  • Iluminatul public din Bistrita este o gluma proasta si doar o gaselnita prin care se trec bani publici intr-un buzunar privat. Sunt multe strazi sau chiar parcul unde e bezna iar acolo unde sunt becuri, ele nu produc suficienta lumina pentru ca folosesc tehnologie veche de acum 20 de ani si consuma energie electrica cat un apartament. Cand se instaleaza becuri LED de calitate?

  • Domnule Radu Prodan, după nume sunteți fiul sau nepotul domnului Mihai Prodan, ziarist, de succes, la fostul „Ecoul”, în secolul trecut?

  • D-le #Cetitorul , as putea spune ca stiu ce este un furnizor de energie electrica cel putin in masura in care credeti ca stiti Dvs , dar nu e cazul sa intru in amanunte nici sa va contrazic in vreun fel.Stiu de asemeni ce este un autoproducator de energie electrica care poate sa produca pentru necesitatile proprii si sa livreze surplusul in retelele publice.Un exemplu sugestiv ar fi Hidroelectrica firma care are atat activitati de producere cat si de furnizare a energiei electrice.In sensul cel mai banal , furnizor poate si fi un ins sau o clica de insi care au un birou intr-un apartament , un calculator , o imprimanta si 2-3 angajati si au obtinut o licenta prin care pot cumpara si vinde energie pe piata libera. Nu stiu sa existe vreo lege care sa interzica unei primarii sa produca si sa vanda energie.Dar nu la asta m-am referit in comentariu.Iar in legatura cu acele panouri solare ce se pot monta in Parcul industrial Sarata stiu destul de multe intrucat am avut o oarecare legatura cu elaborarea acelui studiu.Ca sa fiti multumit puneti cuvantul furnizor in ghilimele si considerati ca scrie autoproducator.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.