Actualitate

Ce are de gând Primăria Bistriţa cu teatrul de vară din Mihai Eminescu, lăsat în paragină

Primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu, a afirmat că este singurul responsabil pentru felul în care arată oraşul, inclusiv zonele cu probleme, cum ar fi teatrul de vară din Mihai Eminescu pentru care municipalitatea nu a găsit deocamdată nicio utilitate.

Consilierul PNL Diana Morar a întrebat, în şedinţa Consiliului Local de joi, cine răspunde de situaţia mobilierului stradal şi de artă din Bistriţa, dar şi de amfiteatrul în aer liber din Piaţa Mihai Eminescu, aflat într-o stare deplorabilă. Ea a dat ca exemplu pasajul Spiru Haret unde este un punct de informare turistică spart, despre care a spus că e o pată pe obrazul oraşului în aceste zile de sărbătoare când mulţi străini au venit la Târgul Mare al Bistriţei.

„Dacă mă întrebaţi cine răspunde, eu răspund de tot ce se întâmplă în acest oraş şi îmi asum acest lucru. Este un proces verbal cu situaţia pasajelor în care sunt trecute, în urma inspecţiei făcute cu executantul, toate problemele. Unele lucrări vor fi refăcute de executant, altele de noi. În ce priveştea acel panou, este clar că cineva a dat cu o piatră şi nu cred că a venit cineva din judeţul Vaslui sau din Oardea să dea cu piatra, ci oamenii noştri. Ce să facem? Nimic altceva decât să le reparăm”, a răspus primarul.

În ce priveşte teatrul de vară din Eminescu, Ovidiu Creţu a spus: „Este o zonă cu care, practic, nu avem ce face. Aceasta este concluzia. Am tot încercat să o folosim, dar nu am reuşit să îi dăm o utilizare şi poate că găsim pe cineva care să o poată folosi într-un mod civilizat, adică să nu facă un restaurant între blocurile alea. Am avut oferte din astea, dar poate cineva se gândeşte să facă ceva mai interesant. Poate fi şi un local de alimentaţie publică, dar în mod civilizat, adică să nu creăm un neajuns şi mai mare pentru cetăţenii de acolo”.

Despre întreţinerea obiectelor de artă stradală, primarul a precizat că aceasta o face Direcţia de Servicii Publice: „Şi acolo sunt sectoare. Unele au intrat deja, nu se pot face toate deodată. Pentru unele contractăm serviciile altora. De exemplu pentru ouăle de Paşti am contractat serviciile de la Liceul de Artă şi intenţionăm să mergem mai departe tot pe această variantă. Dacă apar probleme, eu vă mulţumesc că ne sesizaţi anumite lucruri fiindcă nu avem ochi peste tot. Când se sesizează, ne străduim să rezolvăm peste tot. Nu înseamnă că şi reuşim la timp”.

Sursa foto: Facebook 

10 comentarii

  • Bancute, felinare, implanturi de vegetatie, proiectii pe cladirea de vizavi, zona de relaxare, lectura! Ce restaurant si local de alimentatie publica! Sunt destule!

  • In alta ordine de idei sa si laudam lucrarile facute-in sfarsit- la Podul Budacului, in special parapetii care protejeaza pietonii! Hai ca se si poate, cu lucrari mici, dar necesare, nu numai cu proiecte megalomanice!

  • Ai auzit rabinule cine raspunde de tot ce se intampla bine sau rau in acest oras ? Mai pui in comentarile tale ca Balan si Chereji sunt raspunzatori de intamplarile din Bistrita si ca de aceea nu vin turistii ? Cat de limitat poti sa fi si cat de putin ai habar de ce inseamna administratie si in special una participativa cu implicare cetateneasca adevarata. SALOM !

    • Limitat a fost doctorul in stiinte juridice cand a proiectat un nenorocit ca tine cand putea mai bine sa mearga sa bea o bere! La faptul ca blocati proiecte prin care se modernizeaza orasul ma refeream nu la reparatii. Si cel putin Cretu a avut curajul sa recunoasca si sa-si asume anumite lucruri nu ca tine si ca frustratul orasului Kereszy Àdrian!

  • Cum a zis si Tiberius, restaurat teatrul si se pot face proiectii pe cladirea metropolisului. Cate nu se pot face !!?? Pe vremuri, toti ne adunam acolo in gasti. Numai sa vrei sa faci ceva cu teatrul..

    • Acea cladire trebuia utilizata exact pentru ce a fost proiectata!!!!! Aveam un teatru, aveam spatii pentru activitati recreative, etc. Dar ex-membrii de partid…….si-au impartit zonele de interes imediat dupa „Revolutia” ’89….oare?

  • Ce inseamna sa fugi de raspundere si de probleme, sa astepti ca sa vina cineva sa rezolve problema din Eminescu. Pana aunci d-le primar pune mana si fa ceva, macar coseste buruienile alea de 2m, daca nu esti in stare sa dai o noua fate acelor trepte, ca nu trebuie multa scoala ca sa se rezolve problema. Aici se vede cine e gospodar si de aici si vorba: „omul sfinteste locul”.

  • Ca bine ai grait Prisecariule.
    Si nu era singura caruia ii tremurau chiloti, iar acuma OHHHO ce i mai tremura chilotii.

  • Putin din trecut: „Teatrul de vara” din zona Eminescu era / a fost o componenta / anexa in proiectul noi cladiri a sindicatelor ce trebuia inaugurata de Ceausescu in 1990. In anii trecuti s-a incercat animarea locului cu un restaurant cu terasa (actuala sala de sport) dar care nu a convenit locatarilor din apropiere din cauza zgomotului. Solutii posibile: Tribuna distrusa poate fi reparata si poate arata ca aceea a unui stadion. Sub scari se poate amenaja o sala de popice. In diferite ore ale zilei, pe o scena minimala, se pot organiza mici evenimente culturale, care seara pot cuprinde si difuzarea unor filme. Locuitorii zonei care ies seara in Parc ar aprecia sa asiste la un eveniment din cand in cand acolo. Centrul Cultural „Dacia” din apropiere s-ar putea ocupa de acest teatru ca administrator. Directia de Servicii Publice a Primariei ar trebui sa rezolve situatia de aici (reconstructie) dar sa elimine urgent si monumentele ruginite si distruse ale Comunismului bistritean (P-ta Morii) care deranjeaza privirea trecatorilor.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.