O familie din Bistriţa, care îşi parcase maşina în vecinătatea blocului de pe strada Aviator Mihai Berbecariu, a avut un şoc în momentul în care a ajuns acasă, fiind plecată duminică din oraş. Autoturismul marca Renault, de pe care vecinii au înlăturat cu greu bucăţile de tablă ale acoperişului smuls de furtună, era pur şi simplu distrus.
Potrivit Mărioarei Donat, proprietara maşinii, duminică, în timpul furtunii, nu era acasă.
„Veneam de la țară unde am pus paratas după tatăl meu. Ne-au sunat vecinii și ne-au spus ce s-a întâmplat. Maşina nu mai poate fi reparată. Eu cui mă adresez? Tot catastrofă naturală este şi asiguratorul nu despăgubeşte în acest caz. Răspunderea în acest caz este a asociației de proprietari care trebuia să aibă asigurare de răspundere civilă. Așa mi-au spus cei de la Poliție când au făcut constatări la fața locului. Eu cred că ar trebui să existe şi nişte fonduri publice din care să fim despăgubiţi şi noi”, ne-a declarat păgubita care locuieşte în blocul de lângă, respectiv cel de pe Calea Moldovei nr. 66.
Maşina avariată este fabricată în 2005 şi este, potrivit proprietarei, „perfect funcţională”.
„Eu am depus o cerere și la Primărie fiind vorba de o catastrofă naturală. Consider că ar trebui să existe niște fonduri publice din care să fim despăgubiți în acest caz. Casco nu se mai face la mașini peste 10 ani și Casco acoperă dauna pentru situații când răspunderea aparține proprietarului. În acest caz răspunderea nu este a mea”, a spus doamna Donat.
În timpul furtunii de duminică, peste 70 de autoturisme au fost avariate în tot judeţul, potrivit Poliţiei.
La Bistriţa, autorităţile nu i-au informat pe oameni ce trebuie să facă dacă şi-au găsit maşinile distruse de furtună. La Timişoara însă, alt oraş afectat de vijelie, primăria i-a sfătuit pe șoferi să se adreseze instanței. „Dacă sunt avariate mașini şi nu există asigurări Casco, sau cred că în orice situație, cei care vor să ceară despăgubiri pot obține numai prin instanță”, a mai spus edilul-șef Nicolae Robu.
Consilierii PNL ar trebui sa -i ceara primarului toaletarea acoperisurilor, avand in vedere ca Romania este tara in care zboara acoperisuri.
Daca postarea anterioara chiar ii apartine lui Marius Balan ii recomand ca cel putin o perioada (macar sase saptamani de la 17.09.2017 ) sa ne scuteasca de interventiile lui ecologiste.
Da d-le pnl-ist. Postarea este a mea. Daca vreti mai multe lamuriri va recomand sa va semnati si ne putem intalni la o ceasca de cafea si la o poveste cu adevarat ECO. ZI BUNA !
Johannis, tu trebuie sa fi la Cotroceni nu sa ai treaba cu D-nul Balan.
Cine poate fi impostorul care se semneaza cu nume de presedinte ?
Hopaa, se burzuleste Iohannis la Balan. Ni ma ce importanta o capatat ecologia la Bistrita. Este mai importanta ca 2% din pib pentru aparare.