„Vinovat” de faptul că a fost o vreme mâna dreaptă a fostului prefect Cristian Florian (PDL), actualul director al Bibliotecii Judeţene, Oliv Mircea, îşi va pierde funcţia. Instituţia subordonată Consiliului Judeţean va avea un alt director cel mai probabil în persoana părintelui Ioan Pintea. Surse politice au declarat pentru publicaţia noastră că noul director se va muta cu biblioteca în Palatul Culturii pregătit de Liviu Rusu şi numai bun de umplut cu cărţi.
De asemenea, şi directorul Centrului Judeţean pentru Cultură, Florin Vasile Şomlea, va fi înlocuit din funcţie poate cu ceva mai multă dificultate fiindcă are un contract semnat pe trei ani şi, din câte se pare, nu vrea să plece cu una cu două. În locul lui, actuala conducere a CJ l-ar vrea pe Gavril Ţărmure (PNL), preşedintele Fundaţiei Culturale Societatea de Concerte Bistriţa, un manager cultural în adevăratul sens al cuvântului şi care ar merita din plin să ocupe această funcţie.
În plină campanie de numiri în diferite funcţii, se pare că preşedintele CJ Emil Radu Moldovan vrea să-l trimită în numele lui în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică pe Alin Ulhmann Uşeriu, preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, de asemenea o alegere foarte bună dacă ţinem cont de ceea ce a făcut Alin pentru Bistriţa-Năsăud şi de proiectele pe care continuă să le deruleze.
Cristiana Sabău
imixtiunea politicului in cultura nu aduce niciodata nimic bun, cu atit mai mult in cazul in care puterea este instalata prin minciuna si manipulare, dar asta este, oamenii politici considera ca instalarea intr-un fotoliu de consilier ii face priceputi in toate, indiferent daca le-a trecut sau nu vreodata o carte prin mina – a-propos, ce-o fi citit ultima oara domnul E. R. Moldovan si cind oare…
Cartea de telefon.
Abia iesise putin din anonimat Biblioteca Judeteana, intrase pe fagasul normal si se animase prin activitatile desfasurate.
Asta inseamna ca era bine manageriata?!
Oare chiar trebuie politizata?!
De ce nu se intelege ca e o institutie a intregii comunitati ?! O institutie de cultura, de educatie si nu in ultimul rand de informare care are nevoie de oameni dedicati si onesti ?!!
Am votat noua conducere a CJ cu speranta ca va obiectiva si va gandi in folosul comunitatii nu a unor interese minore personale sau de alta natura!
Inca mai pastrez aceasta speranta!
Felicitari domnului Tarmure si lui Alin Ulhmann Uşeriu.
Omeni foarte potriviti la locul potrivit !
Barfe – nu surse.
” Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) este un organism independent cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care s-a constituit şi funcţionează pe lângă Consiliul General al Municipiului Bucureşti, respectiv pe lângă fiecare consiliu judeţean, şi care îşi desfaşoară activitatea în conformitate cu prevederile Legii nr. 218/2002 privind organizarea şi funcţionarea Poliţiei Române în scopul asigurării bunei desfăşurări şi sporirii eficienţei serviciului poliţienesc din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează.
Scopul Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică este să asigure, prin activitatea sa, reprezentarea şi promovarea intereselor comunităţii în scopul asigurării unui climat de siguranţă şi securitate publică. ”
Ce sa caute acolo Alin Useriu ?
Jos palaria pentru voluntariatul insistent, asigurat material de Cavalerii Ioaniti, dar pana la ATOP e cale lunga.
M-as mira sa accepte o oferta.
Barfa e necredibila.
Pintea, Tarmure – Dumnezeule ! Nu mai exista tineri capabili ?!?
M-am prins, in timp, cat te duce capul.
Nu e nevoie sa semnalizezi repetat.
Te ocolesc.
Ce-am sugerat eu si ce-ai inteles tu.
Desi n-ai priceput.
Dezechilibru si imaturitate.
Are dreptatea Fiona. In ultimii 2 ani Biblioteca Judeteana a fost mult mai prezenta in mijlocul comunitatii decit in ultimii 20 . Pacat ca se politizeaza si institutiile culturale ! O sa intre iar in anonimat aceasta institutie unde o sa se instaleze „Clubul fostilor si actualilor…” .
Din pacate….. si eu cred ca asta o sa se intample.
Cine frecventeaza biblioteca intelege…..!!!
Buna ziua
Aud o voce care pune aceasta decizie pe seama Cons. Judetean. Ce pot sa spun ca pana in prezent nu am fost consultati de aceste propuneri si chiar cred ca nici nu vom fi decat poate antrenati in discutii colaterale. Decizia apartine PUTERII prin majoritatea pe care o au!
Din pacate, asa cum s-a spus si aceste institutii au la baza decizii politice in functie mai mult de rezultatele in alegeri decat de a pune oamenii cei mai priceputi si deci cei mai potriviti pe aceste posturi. Promovarea cu adevarat a valorilor este o remarca pe care am spus-o mereu si o voi spune.
Legat de aceste decizii daca vor fi luate nu pot sa spun decat urmatoarele:
Pacat ca se distruge o continuitate a proiectelor pe care un om de dimensiunea lui Mircea Oliv ar fi putut sa le finalizeze.
Are proiecte foarte ambitioase si, fara sa tina cont de varsta domniei sale, are multa energie pozitiva si se pregateste zilnic, studiaza, se informeaza, se consulta (si pe mine personal m-a solicitat pentru consultari, antrenarea mediului de afaceri, etc).
Mircea Oliv este o personalitate cunoscuta nu doar pe plan local ci si national si international, interactionand cu cei mai reprezentativi oameni de cultura. Dar probabil ca acest lucru nu conteaza nici cand este vorba de cultura si deciziile sunt considerate a fi luate politic.
Sunt recompense de dat celor loiali pardidului (lucru pe care l-am observat din 1990 incoace cel putin,din pacate!)
Eu personal nu subscriu unor astfel de practici si nu voi fi de acord cu nimeni in acest sens.
Legat de propunere pe acest post in persoana d-lui preot Ioan Pintea. Este un om de cultura, a scris si carti, a oscilat o vreme intre politica si religie si cred ca nici in acest moment nu este prea consecvent cu el in ceea ce vrea sa faca cu adevarat (lucru extrem de important din punctul meu de vedere)!.
Mi-e greu sa cred ca se pot face bine ambele! Cate un pic din fiecare poate!
Mai fac o singura remarca in acest sens si anume ca intr-o astfel de functie este totusi nevoie si de un minim de abilitati manageriale pentru ca daca nu orice idee buna nu poate fi transformata intr-un proiect cu finalitate si implementat.
Comunicarea si transmiterea cu un ton strategic a proiectelor dorite, dar si prezentarea avantajelor pe care le aduce, este un lucru important.
Consider o alegere buna numirea d-lui Gavrila Tarmure.
Are rezultate si activitatea domniei sale prin fundatia pe care o reprezinta a fost una benefica pentru comunitate si chiar si pentru administratiile locale si judetene, aducand un plus de valoare artistica prin stagiunile realizate. Este un om consecvent, insistent (chiar si la sponsorizari din partea mediului de afaceri) si face lucruri de buna calitate. Nu pot decat sa salut aceasta decizie fara sa minimalizez ca mai avem inca multe valori si oameni de cultura pe care daca vom sti sa-i promovam in aceste institutii reprezentative de cultura consider ca va fi bine pentru toti inclusiv pentru politicieni, pentru ca mai devreme sau mai tarziu vor da socoteala si vor fi analizate rezultatele lor si a oamenilor desemnati de catre ei.
Atunci cu siguranta vom avea cei mai reprezentativi ambasadori ai comunitatii noastre si toate brandurile culturale pe care vrem sa le promovam cu scop de atragere de turism vor fi o reusita.
Doar asa zona poate sa fie integrata cu adevarat in circuitul international prin activitatile si manifestarile pe care le fac si vor capata o alta conotatie si dimensiune, fiind promovate de cine trebuie si expuse in asa fel incat sa nu ne fie rusine (asa cum am mai spus, avem exemple bune in acest sens cum ar fi Sibiu, Sighisoara, Brasov,etc).
Sa le luam de exemplu si sa scoatem tot cei mai bun in acest sens!
Fiti creativi si critici constructivi!
O zi buna si linistita sa aveti!