Actualitate

George Avram, administrator public al Bistriței. Ce punctaj a obținut la concurs

ACTUALIZARE Nicio surpriză: George Avram, viceprimar al Bistriței în perioada 2008-2016 și actual consilier municipal PSD, singurul candidat la postul de administrator public al municipiului Bistrița, a fost declarat admis la concursul organizat de municipalitate. Postul rămăsese vacant acum un an după decesul, la vârsta de 61 de ani, a Ceciliei Bucur-Pungovschi, administrator public în perioada 2014-2015.

Dosarele s-au putut depune până luni 11 iulie și, așa cum se știa de mult în mediile politice, George Avram a aplicat pentru această funcție. Concursul din 19-20 iulie a constat în probă scrisă și interviu (susținerea, în faţa comisiei de concurs, a proiectului de management elaborat).

George Avram a obținut 94,66 puncte din 100 la proba scrisă și 74,33 puncte din 100 la interviu, o medie de 84,55 puncte.

Acum că a luat concursul, George Avram va renunța la funcția de consilier local. Următorul pe lista supleanților PSD este Marius Pașca. Avram este în proces cu ANI, privind incompatibilitatea, la ICCJ.

Primarul Ovidiu Crețu spunea de curând: ”Domnul George Avram, dacă dorește, poate să-și depună dosarul, nu este niciun fel de problemă, este un cetățean ca și alții care au dreptul. Am pus condiții rezonabile: oameni care au experiență în administrație, care au calificare în administrație, experiență în conducere. Domnul George Avram îndeplinește criteriile acestea. Dacă discutăm de nevoia de a vorbi limbi străine, asta se pune mai degrabă la viceprimar decât la administrator pentru că niciodată nu mă va reprezenta în fața orașelor înfrățite administratorul, ci mă va reprezenta un viceprimar. Nu cred că e nevoie ca administratorul public să cunoască limbi străine. Nu administratorul face investiții și nu el declanșează procedura investițională. A, că se va ocupa să plătească facturi pe un proiect, asta este altceva. Administratorul public se ocupă de administrarea problemelor curente și dacă vorbește bine românește ca să îl înțeleagă cetățenii municipiului Bistrița eu nu mai am altă pretenție. Am ezitat în a intra pe această linie, cu angajarea unui administrator public, dar ritmul de muncă e sufocant pentru mine și e recomandabil să fie angajat un administrator pentru probleme curente, să plătească facturile și multe altele”.

Condiţiile de participare la concurs au fost: cunoaşterea limbii române scris şi vorbit; capacitate deplină de exerciţiu; stare de sănătate corespunzătoare, atestată prin acte medicale; studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalent, de preferinţă în domeniile: economic, administrativ, tehnic şi/sau juridic; masterat în domeniile „Administraţie publică” sau „Management”; experienţă în funcţii de conducere, de minim 5 ani; cazierul judiciar să nu conţină condamnări pentru săvârşirea unei infracţiuni de serviciu sau în legătură cu serviciul.

Pe lângă dosarul de concurs, a trebuit depus și un proiect de management, cuprinzând cel puţin următoarele obiective: Dezvoltarea economică şi investiţională în municipiul Bistriţa; Reabilitarea urbanistică şi edilitară a municipiului Bistriţa; Protecţia mediului şi managementul deşeurilor; Elaborarea de studii pentru atragerea fondurilor de finanţare; Managementul serviciilor publice, relaţiilor cu publicul, informatizare; Fundamentarea bugetului, urmărirea executării acestuia şi a colectării taxelor şi impozitelor locale.

11 comentarii

  • Am impresia că până și Pecereul, defunct pentru unii și resuscitat după alții, era mai ,,transparent” în atribuirea de funcții. Altfel, ce concurs este acela cu un singur concursant?

  • Administrator?….sunt asa de multi cei care conduc acest oras…si tot prost….Primar, administrator, ….oare cate titulaturi mai pot debita pt a stoarce bani si a-si recompensa lingusitorii

  • Era culmea sa iasa pe locul doi, cu o asa sustinere nedeclarata . Nedeclarata dar vizibila.
    La toate actiunile de acest fel ramanem doar cu comentariile.

  • George Avram, administratorul public al Bistriței, e implicat într-o chestiune gravă, de fals făcut pentru obținerea certificatului de „revoluționar cu rol determinant”. Chiar dacă in decembrie, 1989 la Bistrița a fost o mișcare de protest spontană, iar în oraș nu s-a tras nicun foc de armă, o serie de luptători anti-comunism dețin certificate de revoluționari, care atestă „faptele de curaj” de care au dat dovadă în revolutia din 1989. Bistrița mai are doar 3 revoluționari, după modificărle aduse legii: George Avram, Ioan Bența și Ioan Blaga. Cei 3 au luat acest titlu în urma unui scenariu fals, prin care cei 3 au fost la baricada din București din 21 decembrie, după care ar fi venit la Bistrița să pornească iureșul din Zona Industrială.In legatura cu falsul, Ioan Bența a facut public un auto-denunț dupa care D.N.A a intrat pe fir. La sfârșitul lunii februarie 2016, presedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptator pentru Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989 – Luptator cu Rol Determinant” pentru aproape 1.700 de persoane. Miza consta in indemnizația de 2.200 de lei pe lună, care se acordă indiferent de starea materială a acestora.
    Vezi: http://www.presidency.ro/files/userfiles/anexa_decret_revolutionari.pdf

  • A.G …. fost ” interlop ” in Bistrita… fost manager la gunoaie … fost locotenent de forta a gastii PSD-iste, implicat in executarea fara murmur a ” operatiunilor” ordonate de sefii de partid , la o suieta de taina a PSD -ului a devenit …. un EXPERT CONTABIL in administrarea banilor publici !
    Concluzie : O populatie de OI, merita sa fie condusa de o haita de LUPI, dupa cum s-au prezentat la vot bistritenii !

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.