Actualitate

Gest special al inspectorului Daniel Pavelea. Cum putem sprijini demersul lui

Inspectorul pentru învăţământ special Daniel Pavelea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a repetat isprava de anul trecut când a alergat în premieră pentru copiii cu cerinţe educative speciale. Anul acesta şi-a depăşit limitele şi, în ciuda ploii, a străbătut 70 de kilometri în alergare.

„Un altfel de proiect pe care îl putem susţine! În cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), fiecare dintre noi poate face un gest frumos pentru un aproape de-al nostru. După ce anul trecut am alergat 53 de km pentru copiii cu CES, în acest an, într-o zi ploioasă de duminică mi-am depăşit limitele alergând 70 de km! Cum putem sprijini acţiunea ? „Cumpărând” cu 1 leu kilometrul alergat de mine, facem o bucurie unui copil special”, a scris el pe Facebook unde a postat şi un film.

https://www.youtube.com/watch?v=VWF3Snimvmo&feature=share

Anul trecut, la împlinirea vârstei de 43 de ani, Daniel Pavelea a alergat pentru copiii cu cerinţe educative speciale. El a străbătut în alergare 53 de kilometri între Bistriţa, Beclean şi Năsăud în mai puţin de şase ore, nu înainte să „vândă” fiecare kilometru colegilor săi.

Angajaţi din Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi din Inspectoratul Şcolar Judeţean au cumpărat în total 798 de kilometri în acțiunea de voluntariat ”Alerg pentru copiii cu cerințe educative speciale”.

„Am organizat în 10 decembrie a.c., de ziua mea, o acţiune de voluntariat în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară în care am alergat 53 de kilometri între Bistriţa, Beclean şi Năsăud şi i-am rugat pe colegii care vor să participe la această acţiune să cumpere kilometri. Am vândut cu un leu kilometrul. Au fost unii care au cumpărat 10-20 de km, alţii toţi kilometri pe care i-am alergat. Am adunat în total 900 de lei. Cu aceşti bani, am premiat cei mai merituoşi copii din unităţile de învăţământ special din judeţ. Le-am oferit câte 150 de lei premiu copiilor cu rezultate bune la învăţătură, care s-au implicat în activităţi extraşcolare. Nominalizările au fost făcute de directorii şi consiliile profesorale care au propus câte un singur copil din fiecare şcoală”, a declarat Daniel Pavelea.

8 comentarii

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.