Actualitate

”Via Transilvanica”, pentru cei care vor să pornească în aventură

”Foarte multă lume este interesată de Via Transilvanica şi aproape toţi cei care ne scriu menţionează că vor să parcurgă acest traseu, dar ar avea nevoie de tot felul de informaţii suplimentare. ”Ghidul drumeţului pe Via Transilvanica” în format PDF, dar şi date GPS, ambele disponibile pentru descărcare, sunt pe site-ul oficial www.viatransilvanica.com”, anunță Asociația Tășuleasa Social:

”Ghidul drumețului pe Via Transilvanica” cuprinde informații importante despre toate etapele de pregătire pentru parcurgerea acestui drum, infrastructura traseului (etapele de parcurs, modalitățile de semnalizare și marcare, hărți, locuri de cazare, locuri critice, echipament etc.), comportamentul adecvat pe parcursul traseului și alte recomandări. Tăşuleasa Social încurajează parcurgerea ghidului înainte de a porni la drum! Ghidul este ca o inițiere în ceea ce înseamnă Via Transilvanica, de aceea sfatul nostru este ca acesta să fie descărcat, eventual printat și ținut aproape pe parcursul călătoriei, sau măcar citit integral înainte de a porni în aventură. Via Transilvanica este o provocare, este spectaculoasă, pe alocuri chiar sălbatică, poate fi o experiență memorabilă, dar noi vrem în primul rând să fie una cât se poate de sigură. Lectură plăcută și mai ales cale bună!”


Acesta este ghidul:

”Călătoria celor 5 fete de la Tășuleasa Social a dat naştere multor lucruri frumoase, de la prietenii nebănuite, poveşti cum numai la drum poţi să întâlneşti, până la redescoperiri interioare, dar şi ale locurile frumoase din calea lor. Însă poate cel mai relevant rod al aventurii va rămâne acest ghid, întocmit cu empatie faţă de nevoile viitorilor drumeţi pe Via Transilvanica. La vremea călătoriei lor, drumul nu era marcat în totalitate, aşa că au trăit pe propria piele experienţa VT şi au putut aduce acasa informaţii importante despre marcarea corectă a drumului, posibilităţile de masă şi cazare de pe traseu şi multe informaţii importante. Grupul a fost format din 5 fete, cu o medie de vârstă de 31,2 ani. Deşi Tăşuleasa le apropie, ele vin din domenii foarte diferite, sunt în esenţă diferite, iar asta ne dă certitudinea că acoperă un spectru larg de nevoi ce pot apărea în călătoriile drumeţilor. Credem că au fost oamenii ideali care să facă acest ghid! Vă sfătuim să nu plecaţi la drum fără să fi citit acest ghid. Cale bună! (şi foarte informată)” – Tășuleasa Social.

În Bistrița-Năsăud, traseul trece prin următoarele comune: Monor, Șieuț, Șieu, Mărișelu, Dumitrița, Cetate, Livezile, Bistrița Bârgăului, Tiha Bârgăului și Lunca Ilvei. Acest drum este destinat parcurgerii pe jos, pe bicicletă, sau călare. Infrastructura drumului cuprinde în primul rând modalităţile de marcare ale traseului: borne kilometrice din andezit, marcaje cu vopsea, indicatoare în locuri critice, etc.

Costurile amenajării unui km de traseu au fost evaluate la suma de 1.000 de euro, o sumă care acoperă costurile de realizare a bornelor de andezit, sablate şi sculptate, instalarea lor, marcarea suplimentară a drumului şi alte detalii logistice. Până acum au fost marcați 140 km.

Foto: Facebook Tășuleasa Social

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS