Actualitate

Gloria 2018 încheie anul pe locul 9. Clubul a anunțat despărțirea de antrenorul danez Kim Rasmussen

(FOTO) Echipa de handbal feminin Gloria 2018 Bistrița-Năsăud a întâlnit, în ultima partidă din acest an, în deplasare, în etapa a 9-a a Ligii Florilor, penultima clasată Știința București.

Fetele antrenate de Kim Rasmussen s-au impus cu 25-23 (14-12).

Au adus victoria: Sonia Seraficeanu – 7 goluri, Alexandrina Barbosa – 5, Meike Schmelzer – 4, Almudena Rodriguez – 3, Florina Chintoan – 2, Jovana Kovacevici – 2, Diana Lazăr – 1, Ana Maria Iuganu – 1.

În urma acestui rezultat, Gloria 2018 a urcat un loc în clasament, de pe 10 pe 9, departe de pretențiile de podium anunțate la începutul sezonului.

Clubul Gloria 2018 a anunțat imediat după meci despărțirea de antrenorul danez Kim Rasmussen: ”Mulțumim, Kim Rasmussen! Locul pe care echipa îl ocupă în acest moment în Liga Florilor nemulțumește conducerea CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, drept urmare împreună cu antrenorul Kim Rasmussen s-a decis încheierea unui acord de încetare a colaborării. Îi mulțumim tehnicianului danez pentru implicarea în proiectul nostru, colaborarea de până acum și experiența împărtășită! Kim, îți dorim mult succes în carieră!”.

Deocamdată nu a fost anunțat numele viitorului antrenor. ”Nu avem nimic stabilit în privința viitorului tehnician, încă analizăm posibilitatea să angajăm un antrenor din cei disponibili, dar este sfârșit de an și nu sunt prea multe oportunități. Pentru antrenorii care sunt disponibili și care acceptă să lucreze, obiectivul este o participare în cupele europene. Este cam greu să gasim pe cineva liber și care să își asume obiectivul. Dacă nu, în cadrul clubului avem mai mulți antrenori care se pot ocupa de echipă, până găsim cea mai potrivită soluție. Mereu ne dorim să îmbunătățim lotul, ar mai fi nevoie de 2 jucătoare și poate vor mai pleca 1-2 jucătoare care nu s-au adaptat aici”, a declarat directorul CS Gloria 2018, Eugen Cosma.

Înainte de a părăsi România, Kim Rasmussen, care a preluat echipa în vară, a postat un mesaj pe rețelele de socializare. ”Venit și plecat! Când anumite lucruri care ți s-au promis și valorile tale în viață îți sunt testate săptămânal, e mai bine să pleci și să-ți găsești liniștea. Spun stop la Bistrița, dar după un start dificil plec cu patru victorii în ultimele cinci meciuri, unul pierdut după erori de arbitraj. Las o echipă care a crescut și vreau să le mulțumesc tuturor jucătoarelor pentru modul în care au luptat, chiar dacă am fost sub presiune, de asemenea staffului care a făcut o treabă foarte bună. Acum e timpul să fiu aproape de familie”.

Kim Rasmussen, câştigător al Ligii Campionilor cu CSM Bucureşti în 2016, a calificat în martie naționala Muntenegrului la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în dauna României. Kim Rasmussen (49 ani) a fost nominalizat la titlul de antrenorul anului de trei ori (2013, 2014 şi 2016). De-a lungul carierei, a mai fost selecţionerul Poloniei şi Ungariei, cu naţionala poloneză jucând două semifinale ale Campionatului Mondial (2013 şi 2015). 

Campionatul se întrerupe până în 8 ianuarie 2022, atunci când Gloria 2018 va juca în deplasare cu SCM Craiova (locul 10), cu care a făcut rocada în clasamentul Ligii Florilor.

Sfârșitul lunii noiembrie și luna decembrie sunt rezervate pregătirii echipelor naționale și participării lor la Campionatul Mondial din Spania. Mai multe jucătoare ale Gloriei 2018 au fost convocate la loturi: Nicoleta Dincă, Laura Moisă (România), Almudena Rodriguez, Alexandrina Barbosa (Spania), Jovana Kovacevici (Serbia), Meike Schmelzer (Germania).

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.