Actualitate

”Prietenii lui Coroian”: Gloria Bistrița – CFR Cluj. Momente emoționante (FOTO)

Generațiile 2003-2007 ale echipelor Gloria Bistrița și CFR Cluj au disputat, la Cluj, un meci caritabil la care au fost invitați ”prietenii lui Cristian Coroian”, fost component al ambelor formații, golgeterul Gloriei în Liga I și apoi antrenor secund și principal.

Gloria Bistrița a fost reprezentată de: Albuț, Zegrean, Săsărman, Miszti, E. Voica, Dăncuș, S. Moga, D. Matei, I. Lazăr, Maier, Cioloboc, Nalați, R. Sabo, Negrean, Bănceu, Trușcă, A. Rus.

CFR Cluj: Ștef, Pâglișan, Aștilean, D. Toma, Balint, Miclăuș, V. Jula, Văsâie, Fl. Dan, Ghiorma, Kiss, Oncică, Panin, Minteuan, Anca, Tilincă, D. Munteanu

Din formația care a evoluat pentru CFR Cluj au făcut parte mulți fotbaliști care au trecut și pe la Gloria.

Scorul a fost 5-3 pentru CFR. Anca a marcat un hattrick, a mai înscris și Florin Dan, iar pentru Gloria Bistrița a dat o „dublă” Radu Sabo.

Coroian a jucat în formația lui CFR care s-a calificat în finala Cupei Intertoto, după ce le eliminase pe Athletic Bilbao și pe Saint-Etienne. Iar la Bistrița e legendă, cu 274 de meciuri și 63 de goluri în prima ligă, scrie Gazeta Sporturilor: Înaintea distracției pe care a prilejuit-o meciul au avut loc momente emoționante, revederea lui Coroian cu vechii săi colegi. Printre cei mai emoționați a fost Dorinel Munteanu, care a plâns și l-a îmbrățișat pe Cristi.

„Toţi am rămas copleşiţi şi îndureraţi de ce a păţit Coroian. E păcat, sper să contribuim cât putem noi” – Adrian Anca

„Coro a rămas în sufletul nostru ca un adevărat părinte şi sper să-şi revină cât mai repede” – Cosmin Tilincă

„Trebuie să fie puternic, cum a fost tot timpul ca jucător! Va trece cu bine peste asta” – Dorinel Munteanu

Aici puteți vedea o galerie foto.

Biletul de intrare la meciul de retragere al ”prietenilor lui Coroian”, care se dispută pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, a costat 10 lei, iar sumele vor fi donate unui centru de recuperare folosit inclusiv de fotbaliști.

Cristian Coroian, 44 de ani, a suferit un accident cerebral în 2015, iar recupererea sa merge anevoios, fiind nevoie de foarte multe fonduri pentru proceduri şi tratamente. În acest sens, la finalul lunii mai, prietenii lui au lansat o strângere de fonduri pentru fostul fotbalist.

Foto: Cantor Zoltan

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.