Actualitate Recomandări

Grăbiţi să dea bani la buget, oamenii au stat la cozi, deşi se poate plăti cu cardul sau online

(FOTO) Direcţia de Venituri a Primăriei Bistriţa a fost luată luni cu asalt de zeci de bistriţeni grăbiţi să dea bani la stat şi să scape de grija taxelor şi impozitelor pe 2018. Pensionarii au vrut să scape primii de această obligaţie şi să aibă dovada în mână că nu mai au datorii. Lor li s-au alăturat persoanele care lucrează în străinătate şi care nu vor să acumuleze majorări de întârziere şi penalităţi.

„M-am grăbit să plătesc fiindcă vreau să scăpăm de datorii. Am venit să plătesc cash pentru că e mai comod şi mai sigur. Noi , bătrânii suntem mai suspicioşi. Suma nu e aşa de mare dacă plătim până în 31 martie a.c. Sunt nemulţumit că au crescut abonamentele pentru parcările de reşedinţă. Trag două linii şi nici măcar nu se îngrijesc să le întreţină. Şi cele două linii nu sunt paralele. Nu te poţi ghida după ele să parchezi”, a spus Vasile Mănilă.

„Am venit din prima zi să ne scăpăm. Nu plătesc cu cardul că nu am card. La salariile din România, taxele sunt mari. Am plătit 360 de lei. Noi muncim în Spania şi vrem să nu mai avem grija asta tot anul”, a spus o altă doamnă.

„Eu lucrez în Anglia. Impozitele din România mi se par foarte mari la salariile de aici. Plătim foarte mult la stat pentru absolut nimic. Faptul că se plăteşte taxă pentru parcare e bine. Un leu pe oră nu cred că e mult. Nu vom mai vedea maşini pe domeniul public. Va fi mai organizat oraşul”, a spus alt bărbat.

„Eu lucrez în Germania, sărbătorile au trecut şi ne-am grăbit să plătim ca să ne putem întoarce acolo. Taxele sunt foarte mari în România. Eu m-am scăpat de 500 de lei. În ce priveşte parcările, cred că e bine că se percep taxe. E problemă cu parcările”, a spus Fabian Racoţi.

„Îmi plătesc taxa de salubrizare, impozitul pe apartament ca să câştig 10%. Văd că au rămas acelaşi taxe. Nu pot spune dacă e mult sau puţin. Eu nu am o viziune a modului cum se cheltuiesc banii aceştia. O să primesc, ca în fiecare an, acea scrisoare a primarului care repetă nişte lucruri pe care le ştiam. O să vină scrisoarea în martie, alţi bani aruncaţi, după părerea mea”, a spus Ioan Alexa.

Impozitele şi taxele locale pot fi plătite şi cu cardul la POS de la Direcţia de Venituri, dar şi online pe ghiseul.ro unde oricine îşi poate deschide un cont. Cine le achită integral pentru tot anul 2018 până în 31 martie poate primi o reducere de 10% din valoarea lor.

3 comentarii

  • Oamenii conștiincioși își plătesc impozitele și taxele fără să știe însă că administrația Crețu este incapabilă să-i cheltuie pe nevoile curente ale cetățenilor și ale orașului: străzi, trotuare, parcări, iluminat public, spații verzi, locuri de joacă, creșe, grădinițe etc.
    Anul trecut din bugetul alocat dezvoltării s-au cheltuit doar 13,88% la finele lunii noiembrie 2017. Probabli la finele anului 2017 o să fi cheltuiți 20% din buget.
    Toată atenția primarului este concentrată pe partia de schii fără zăpadă și pe bazinele de scăldat în pantă, ce o sa vină.
    Asta spune tot!

  • Recunosc ca si eu m-am inghesuit sa-mi platesc taxele. Am pierdut 5 minute la calculator si le-am platit online. Refuzul tehnologiei de catre batrani mi se pare o dovada de masochism. Dar e alegerea lor si nu trebuie compatimiti ca se chinuie pe la cozi.

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.