Reprezentanții federațiilor Sanitas și Solidaritatea Sanitară din România au notificat conducerea Spitalului Județean de Urgență Bistrița că, începând de astăzi, 7 octombrie, la nivel național a fost declanșată grevă japoneză, fără întreruperea activității, în rândul personalului din unitățile sanitare care face parte din cele două sindicate.
La Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Federația Sanitas are 330 de membri, iar Federația Solidaritatea Sanitară 300 de membri, din totalul celor 1.458 de angajați, informează SJU.
Printre revendicări: acordarea stimulentului de risc, acordarea sporurilor, acordarea voucherelor de vacanţă pentru tot personalul, deblocarea posturilor, asigurarea echipamentelor/materialelor de protecţie în cantitatea/calitatea necesare.
ce vouchere de vacanta vor astia???? ce sa faca cu ele? unde sa se duca????
Sa stea sa lucreze!!!! ca de aia sunt platiti!!!!
dar la cadrele didactice cand li se da stimulentul de risc pt ca si ele au contact zilnic cu zeci-sute de elevi ???
Cadrele didactice au contact zilnic cu elevi sanatosi. Sau asa se presupune.
Ce ziceti de casiera de la supermarket? Sau de soferul din mijlocele de transport in comun? Maturatorul de strada care aduna zilnic mastile aruncate de unii nesimtiti pe langa cosul de gunoi?
In spitale, in sectia infectioase sunt numai pacienti infectati. E totusi o diferenta!
Să primească cadrele didactice stimulent de risc când o sa primească și elevii același stimulent. Sunt supuși aceluiași risc toți.
Aia cu deblocarea posturilor e tare!
Bravo, ați mai găsit ceva sa șantajați! Nu va ajung salariile oricum majorate! Va uitați la rezultatul muncii voastre? Cea mai mare mortalitate din UE! Asta nu va privește! Unii sunt Devotați și dedicați medicinei, dar ca de obicei pe majoritate nu-i interesează decât bani cât mai mulți, și munca la minima rezistența! Rușine, păcat ca ați ales aceasta profesie!
Sa mai auzim și de bine!
PSD şi-a plantat oamenii prin sindicate. Aşa că e faza 1. În moment de maximā prudență şi cerere de servicii medicale, utilizează instrumentul grevelor pentru a pune presiuni monetare. E un mijloc eficient de a spori nemulțumirile populației către guvernare..care apoi se capitalizează în vot politic. Au utilizat acelaşi mijloc cu pensiile mărite cu 40%. Nu-i interesează prea mult capacitatea financiară a bugetului public de a susține revenituri mărite.
E un ciclu care se repetã din 90 încoace. Victime vor fi întotdeauna educația şi investițiile. Ba dacă vă uitați pe votul politic, cel puțin în Transilvania există o corelație între județele roşii şi gradul de răspândire a covid19. Simplu. E cultivată insubordonarea față de măsurile autorităților medicale, banalizând politic gesturile responsabile ce trebuie puse. Ăştia de la PSD sunt hârşiți a pune bețe-n roate.
Ar trebii deschisă discuția despre condițiile personalului sanitar. Desigur. Dar în alt context şi pe baze sănătoase. Raportarea la PIB, puterea de cumpărare, văzut raportul similar din alte țări.
Da mie de ce nu-mi da statul un spor de 376% risc pentru ca imi expun viata la factori de risc PENTRU A MUNCI…sa va platesc voua salarii de 487 de ori mai mari decat al meu?
Domnule Leonardu, foarte urât răspuns. De ce desconsiderați oamenii? Unii au carte, alții n-au șanse, așa că mai usor cu aroganțele.
Dacă in instituțiile publice s-ar munci ca la Leoni am avea o țară de vis.
Să va explic un pic, domnul angajat la Leoni lucrează 8-10 ore pe zi intr-o fabrică cu 5-6000 de oameni si folosește transportul public. In primul rând riscul de infectare este foarte mare, in al doilea rând, da, el trebuie să muncească și din munca lui se plătesc taxe mari la bugetul de stat. Nu-l plătește nimeni 100% ca să stea câteva luni acasa.
Apoi dacă are nevoie de medic sau de analize le face pe cont propriu, la privat pentru că, ce să vezi, sistemul sanitar gândit de oameni „cu carte” îl poartă pe drumuri ca sa afle la capătul acestor drumuri că fondurile s-au epuizat, in condițiile in care el cotizează lunar la sănătate, taxarea pe munca lui merge in continuare
Poate pentru dumneavoastră, domnule Leonard, câteva sute de lei sunt bani de buzunar, dar pentru acești bani el muncește.
O societate nu poate exista fără oameni cu carte, așa cum nu poate exista fără forță de muncă. Problema apare când cei cu carte sunt aroganți si superficiali și de obicei asta se întâmpla in cazul celor „cu carte” făcută te miri pe unde.
Un pic de bun simț si gratitudine din partea unora cu carte ar putea face minuni, dar tare mă tem că pentru mulți cartea e doar formă fără fond.
Multumesc doamna Delia!
Sa stiti ca si eu tot asa il injuram pe domnul Leonardo (pe care il asigur ca am mai multa carte ..in ani facultate fara repetare) doar inlocuind unele cuvinte cu altele!
Am vrut doar sa scot in evidenta ANGAJATUL DE LA PRIVAT CARe se afla in aceeasi situatie cu un medic cu atributii de ingrijitor ! Daca in Bistrita procentul ala de 6,7% ar fi fost macar 0,50 atunci chiar aveati parte…pentru CA VIRGULA CARTE SE VEDE CA NU AVETI!