În Gara Bistriţa Nord au fost oprite trei trenuri, unul pe relaţia Bistriţa -Valea Bârgăului, altul cu direcţia Luduş şi al treilea cu direcţia Cluj. Încă un tren care venea dinspre Deda spre Bistriţa – în care se aflau elevi ce fac naveta la şcoală – a fost oprit la Sărăţel, iar un tren internaţional pe relaţia Budapesta – Braşov care urma să ajungă la Sărăţel e oprit în judeţul Mureş.
Liderul Sindicatului Mişcarea Comercial Libertatea Gheorghe Corpadea a declarat pentru Timp Online că oamenii au înţeles nemulţumirile şi nu s-au revoltat. „Probleme mai mari sunt cu elevii care nu au ajuns la şcoală, dar eu cred că oamenii au înţeles că am fost efectiv obligaţi să recurgem la această grevă”, a spus el.
Federaţiile sindicale din transporturile feroviare ameninţau încă din 15 aprilie că ar putea declanşa conflictul colectiv de muncă începând cu 23 aprilie, dacă până atunci nu vor fi încheiate noile contracte colective de muncă, care să ţină cont de solicitările salariaţilor.
Printre nemulţumirile sindicaliştilor de numără cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajaţilor de a călători gratuit pe calea ferată şi de faptul că nesemnarea noilor contracte colective de muncă ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariaţi de la CFR Marfă.
La nivel naţional, miercuri la 7.00 au fost oprite în 97 de staţii 220 de trenuri, în urma protestului angajaţilor. Într-o zi normală, în circulaţie sunt 1.600 de trenuri de călători.
Adaugă comentariu