Cultură

”Grigore Bradea – un fel de om”, eveniment în memoria sculptorului

Asociaţia culturală „Grigore Bradea” Bistriţa organizează în 29 şi 30 martie evenimentul cultural “Grigore Bradea – un fel de om”, în memoria sculptorului Grigore Bradea, de la moartea căruia se împlinesc 15 ani în 2013. Obiectivul manifestărilor este promovarea operei lui Grigore Bradea şi introducerea în circulaţia publică a unor documente materiale, audio şi video despre creaţia sa.

Evenimentele se vor desfăşura vineri 29 martie şi sâmbătă 30 martie la Galeria Arcade 24 Bistriţa, la Sinagogă şi în alte locaţii culturale ale oraşului şi cuprind o serie de manifestări precum: lansarea site-ului bradea.ro, lansarea unui film documentar (suport DVD) care va conţine mărturii ale unor personalităţi care l-au cunoscut pe Grigore Bradea dar şi momente filmate în perioada realizării ultimelor sale lucrări monumentale în Germania între anii 1993-1994, lansarea unei serii limitate de 15 cărţi poştale cu fotografii ale lucrărilor lui Grigore Bradea de plastică mică, lemn sau piatră şi, nu în ultimul rând, vernisarea expoziţiei care cuprinde portrete ale lui Grigore Bradea realizate de pictori şi sculptori care l-au cunoscut.

În cadrul acestui proiect, sâmbătă 30 martie, de la ora 20.00, va avea loc la Sinagoga din Bistriţa un concert de muzică electro susţinut de Makunouchi Bento (live) – electroacoustic/ambient/experimental şi Vali Chincişan (visuals). Artiştii invitaţi la Sinagogă pe 30 martie vor susţine un concert cu atât mai special cu cât muzica şi compoziţiile vizuale sunt inspirate de viaţa şi opera lui Grigore Bradea.


Grigore Bradea a fost unul dintre cei mai importanţi artişti plastici pe care i-a avut oraşul Bistriţa, de numele lui fiind legate aproape toate evenimentele culturale care s-au petrecut în Bistriţa începând din anii ’70: a fost membru fondator al Cenaclului de Creaţie al UAP Bistriţa-Năsăud, a reprezentat Bistriţa în numeroase manifestări atât la nivel naţional cât şi internaţional, a contribuit la înfiinţarea liceului de arte “Corneliu Baba” din Bistriţa şi la obţinerea spaţiului pentru atelierele artiştilor bistriţeni, spaţiu care găzduieşte astăzi şi Galeriile de Artă Arcade 24 ale UAP Bistriţa-Năsăud.

Obiectivul central al evenimentului este promovarea operei lui Grigore Bradea, a moştenirii artistice a acestuia şi introducerea în circulaţia publică a unor documente materiale, audio şi video despre opera sa.

Asociaţia culturală ”Grigore Bradea” este o organizaţie non-profit care are drept scop promovarea operei sculptorului Grigore Bradea, promovarea şi susţinerea artiştilor tineri şi a evenimentelor culturale în spaţii alternative.

Sursă şi foto: Asociaţia culturală ”Grigore Bradea”

ma bento1 vali_chincisan_ma_bento

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS