Actualitate

Grup de tineri cu drapele ale României şi UE, cu piesa „Vreau o ţară ca afară” la amplificator, destrămat de jandarmi

Un grup de 15-20 de tineri care au traversat centrul istoric al Bistriţei fluturând drapele tricolore şi ale UE în timp ce la un amplificator se auzea cântecul „Vreau o ţară ca afară” a fost risipit. Ei au participat la o manifestaţie pentru care nu aveau autorizaţie.

Grupul, care a pornit de pe centrul istoric unde îşi are sediul PNL Bistriţa-Năsăud, a fost oprit în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Petru Rareş de către doi jandarmi care i-au legitimat pe tineri şi i-au întrebat dacă fac parte dintr-un partid politic. O parte dintre ei au spus că sunt apolitici, iar alţii fie că sunt membri USL, fie PNL.

Organizatorul manifestaţiei, un tânăr de circa 20 de ani, care s-a legitimat le-a spus jandarmilor că toţi participanţii sunt apolitici şi că nu au transmis niciun mesaj politic.

„Noi nu am spus nimic, nu am scandat nimic. Am ieşit în stradă să manifestăm ca să atragem atenţia oamenilor că ne pasă de această ţară şi că ne dorim să se iasă la vot. Nu am făcut absolut nimic ilegal”, a declarat el.

Jandarmii însă l-au informat că orice manifestaţie publică trebuie să fie autorizată, altfel ortganizatorul ei riscă sancţiuni, de la avertisment până la amendă.

În tot acest timp, la faţa locului au sosit mai mulţi poliţişti şi jandarmi. Tinerii au fost rugaţi să încheie manifestaţia şi să plece acasă.

Jandarmii prezenţi la faţa locului nu au precizat dacă le vor da amendă sau doar un avertisment.

       

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS