(FOTO) La insistențele clienților din Bistrița care băteau periodic drumul până la Sângeorz-Băi pentru cârnați și afumături în lemn de fag, Octavian Timoce a decis să deschidă un magazin în Piața Decebal din Bistrița.
”De șapte ani, avem la Sângeorz-Băi o fabricuță în care producem de la mici, la cârnați tradiționali și alte preparate din carne de porc fără să folosim niciun fel de coloranți sau alte chimicale. Nu facem niciun produs fiert, numai afumat. Folosim rețete vechi și așa ne ies facem produse de calitate. Nimic nu e injectat, produsele nu sunt prefierte. Sunt afumate în lemn de fag și uscate în afumătoare de lemn. Nu vreau să mă laud, dar nu am mai găsit în Bistrița așa ceva și nici măcar în Cluj. Multă lume vine de sărbători la noi mai ales pentru cîrnații făcuți la Sângeorz-Băi. Am trimis în toată țara, dar și în străinătate pentru cei plecați la muncă în alte țări. Am decis să fac și la Bistrița un magazin fiindcă mulți dintre clienți mi-au cerut să venim mai aproape de ei. În viitor ne gândim să desachidem un lanț de magazine în mai multe locuri din țară”, ne-a spus Octavian Timoce de la SC Fildeș-Onyx SRL Sângeorz-Băi.
Kilogramul de cârnați clasici pentru prepararea cărora se folosește carne, sare, piper, usturoi și puțină boia costă 30 de lei, iar cel de cârnați picanți în intestin de oaie costă 32 de lei kilogramul.
”Referitor la prețuri pot să spun că atât cârnații, cât și costița care sunt afumate, pentru că nu au nimic adăugat – cum veți găsi în supermarketuri dacă citiți eticheta – sunt puțin mai scumpe, dar prețul se justifică prin aceea că nu sunt injectate, ci sunt uscate. La aceste produse practic ar trebui dublate prețurile. Ce trebuie să înțeleagăa omenii este că un produs neinjectat și fără nimic adăugat are valoare nutritivă mare, adică mănânci puțin și te saturi. Nu trebuie să mănânci cantități mari”, a spus Timoce.
Clienți avem din toate zonele județului și suntem furnizori de cârnați la restaurante de lux cum e Rapsodia. Alte restaurante ne-au căutat și au comandat costiță afumată. Sunt patroni care vor să ofere mâncare de calitate, sănătoasă și bună la gust. Așa cum am spus nu sunt prefierte și nu au nimic adăugat”, a spus Octavian Timoce.
În magazin veți mai găsi salamuri aduse de la o fermă din Baia Mare, carne de pui și carne de vită, toate de la ferme românești: ”Aducem carne proaspătă în fiecare zi, produsele noastre afumate de la Sângeorz-Băi. Cine vrea să se convingă de calitatea produselor noastre să ia puțin și să vadă ce înseamnă un produs tradițional și să compare cu un produs care arată bine, dar nu știe nimeni ce e băgat în el și de unde e adus. Cine vrea să vadă și să simtă gustul afumăturilor făcute la țară e binevenit la noi să vină să testeze și să vadă diferența față de ce este acum în comerț”.
Magazinul funcționează în vechea locație a Bistrițan lângă magazinul Păstrăvăriei Parva. Programul este între 7.00 și 19.00.
(Advertorial)
Bun, și mezelurile cum sunt făcute? Nici alea nu au ”adaosuri”, nici alea nu sunt fierte??
Produsele noastre au eticheta de „Fildes-Onyx” acelea sunt produsele originale de la Sangeorz fara adaosuri si 100% produse naturale, celelalte sunt cerintele clientilor, asa cum este normal intr-o carmangerie. Pe viitor ne dorim sa producem si mezeluri . Multumim pentru intelegere!
salut si succes
Multumim mult!
Unde aveti magazinul în Sîngeorz-Băi? Mulțumesc!
Magazinul nostru este in centrul orasului, vis-a-vis de Posta.
Sunt de acord cu aproape întreaga prezentare, reclamă, respectiv marketingul (studiul pieței, stârnirea interesului cumpărătorilor, prin prezentarea produselor), expus de către domnul Octavian Timoce și-l felicit din toată inima că s-a străduit, fără ajutorul unui specialist în domeniul reclamei, să stârnească interesul cumpărătorilor pentru produsele realizate de către o întreprindere din domeniul industriei alimentare, care obține produsele prin metode tradiționale, adică așa cum se obțin de sute de ani în gospodăriile populației de pe meleagurile noastre. Cu toată străduința sa pentru o prezentare a tehnologiei prin care se obțin aceste produse tradiționale, am o singură observație. Cu toate că dumnealui s-a străduit din răsputeri să convingă prin cunoștințele sale, nu are finețea formulării a ceea ce vrea să exprime, și e ceva normal, deoarece nu este etimolog, nici nu a terminat vreo facultate de filologie, se mulțumește să explice fazele tehnologiei obținerii produselor prezentate spre vânzare prin propriile cunoștințe, ceea ce este un lucru lăudabil. Singura observație este referitoare la formularea propoziției prin care exprimă modalitatea afumării produselor finite oferite spre vânzare, și anume: ”…cârnați și afumături în lemn de fag.”, o distorsiune a adevărului exprimat, deoarece adevărul este corect exprimat prin specificarea , – obținuți prin ținerea în fumul dat prin arderea lemnului de fag, sau mai pe scurt în fumul lemnului de fag, și nu în lemn de fag. În rest am toată stima pentru modul în care s-a descurcat excepțional intrând în persoana unui specialist în marketing, care studiază cererea și oferta pieței, făcând cunoscute produsele obținute de întreprinderea particulară pe care o reprezintă cu cinste. Îi doresc succes în întreaga activitate desfășurată, pentru dezvoltarea economică a orașului și a județului din care face parte!!!
Ganditorule, te gandesti cam mult. Mai bine du te si gusta din produse si dupa aia te incurci in detalii de exprimare.
Gândești mult dar gândești cu talpa. Sau cu limba de lemn de fag, pe care o mânuiești cu măiestrie. Îl felicit pe dl Timoce, de mult căutam preparate din carne care să conțină și carne nu doar înlocuitori…
După câte îmi dau seama atât Cristi, Dawn Patrol, precum și ceilalți 10 comentatori, care au citit opinia mea cu privire la activitatea firmei din Sângeorz – Băi și a reprezentantului ei, faceți parte dintre cei 40% desemnați de către cercetarea Coimisiei PISA care a stabilit nivelul de cunoaștere al celor care urmează o școală, deci numai a unei jumătăți a populației, așa că s-ar putea să faceți parte din a doua jumătate, în care situația s-ar putea să fie și mai rea.
cufundarea ta in prea multe gandire , s-ar putea sa te lase flamand, doar cu gustul de carnati si afumaturi in lemn de fag. daca intrebi o persoana : „ce ai facut ieri? ” „-am stat pe telefon/calculator toata ziua” , oare chiar a stat propriu zis pe telefon?
daca ai facultate de filologie, nu pretinde ca toti sa stie lb romana la nivelul tau, si un medic te-ar putea face de rusine ca nu esti la nivelul lui . chibzuieste-ti cuvintele inainte de a lansa sageata!
Pentru cei care nu mananca porc nu va ganditi sa diversificati oferta ? Se pot face produse si fara porc, cu vita ?
Felicitări domnule Octavian Timoce!
O apreciere din partea înțeleptului Solomon:
“Dacă vezi un om iscusit in lucrul lui acela poate sta lângă împărati, nu lângă oameni de rând.” Prov.22:29
mirciulica cu caciulita , tu stai langa imparati sau langa oamenii de rand, asemena tie?
Tulai, Doamne!
Am dorit sa gust si eu! N-am avut noroc! Sambata asta , n-au adus carnati afumati… poate luni… Ganditorul, are dreptate! MNPop
Nuu cred!!!
Am fost sambata, 16 martie, pe la ora 11 si erau carnati afumati. 🙂
DELICIOSI!!!
O sa mai cumpar, chiar sunt buni! Ca in copilarie, ca la Singeorz!
Tare bine seamana eticheta produselor cu a celor de la Baia Mare.
Mda, ai fost in magazin? Sau doar ce vezi in poze?
Produsele obtinute in Singeorz au eticheta diferita de cea a celor din BM. Convinge-te cu ochii tai direct la fata locului si apoi comenteaza.
Aline, poate ai fost la alt magazin! La ora 12.30 am intrat in magazin , am intrebat de carnati si singura vanzatoare prezenta, mi-a spus ca azi( sambata) nu aduc! Erau, intradevar, ceva carnaciori subtirei…MNPop
:))))))
Mno, iti arat bonul fiscal?
Clar, nu am fost la acelasi magazin! Am luat carnati afumati (grosi), muschi afumat (cotlet), carnaciori subtiri (picanti) nu mai erau. Am fost fix cu o ora inaintea ta.
Si garantez ca erau cu eticheta de „Fildes Onyx”
:))))))
Ok! Pofta mare! Ceva s-a intamplat intre timp…Mai incerc maine! MNPop
Aș dori nr Tel d. Octavian!