Recomandări Social

Herghelia Beclean intră în renovare cu 700.000 de lei, bani de la Romsilva

Regia Națională a Pădurilor Romsilva a scos la licitație lucrări de reparare și renovare a Hergheliei Beclean în valoare de peste 700.000 de lei. Sumă este locată pentru lucrări la acoperiș, tencuieli, tâmplărie, compartimentări interioare și alte lucrări.

Lucrări similare se vor face și la Herghelia Sâmbăta de Jos, Rădăuți, Tulucești, Slatina, Mangalia, Rușețu și Rîmnicelu, toate în subordinea Direcției de Creștere, Exploatare și Ameliorare a Cabalinelor.

Herghelia Beclean crește în prezent două rase și anume:

Semigreul Românesc – un cal de tracțiune intermediară. Rasa a fost formată prin încrucișarea armăsarilor din rasele Ardenez, Lipițan și Furioso-North Star cu iepe locale, fiind un cal adaptat condițiilor din Podișul Transilvaniei.

Lipițanul – un cal cu o conformație armonioasă și mers elegant. Este un cal blând, docil și supus, cu temperament vioi. Datorită eleganței sale și temperamentului, Lipițanul este principala rasă care se utilizează la marile școli de dresaj academic din lume, cum ar fi Școala Spaniolă de la Viena.

Herghelia are efective de armăsari pepinieri, iepe – mamă, armăsari de montă publică tineret, sport și agrement.

Baza materială principală este compusă din: 5 grajduri, 1 carusel, bază hipică pentru concursuri de atelaje, bază hipică de antrenament, sediu administrativ, pensiune pentru vizitatori, sportivi etc.,  teren agricol.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS