Actualitate

Hotărâre CJSU Bistrița-Năsăud. Măsuri suplimentare într-o serie de localități

Conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud care intră în vigoare joi 13 ianuarie, ”se constată încadrarea în limitele incidenței cumulate la 14 zile a unităților administrativ-teritoriale din județ și se impune instituirea măsurilor de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”.

Potrivit Hotărârii de Guvern aferentă stării de alertă, este participarea persoanelor la activități (competiții sportive, cinematografe, săli de spectacole, evenimente în aer liber, săli de sport/fitness) până la 50% din capacitatea maximă a spațiului dacă rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori.


Participarea persoanelor este permisă în limita a 30% din capacitatea maximă a spațiului dacă rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 1/1.000 de locuitori. 

De la această regulă sunt exceptați operatorii economici a căror activitate de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase, unde este permisă participarea până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului dacă rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Acești operatori economici sunt restricționați la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în situația în care rata de incidență cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Aceeași măsură se aplică și în ceea ce privește activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, precum şi la terasele acestora.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS