Actualitate

Radu Moldovan şi ÎPS Andrei, la Mănăstirea Cormaia şi la Centrul pentru Tineret din Sîngeorz-Băi

ÎPS Arhiepiscop şi Mitropolit Andrei Andreicuţ a oficiat, de praznicul Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Sfânta Liturghie la Mănăstirea Cormaia, cu prilejul hramului. La slujbă au asistat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, Gavril Țărmure.

Alături de ÎPS Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului a slujit un sobor de 20 de preoţi şi diaconi, din care a făcut parte exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. Arhimandrit Dumitru Cobzaru, şi protopopul de Năsăud, Ioan Dâmbu.

Majoritatea pelerinilor au ajuns la sfânta mănăstire încă de joi seara, din ajunul sărbătorii, când au privegheat şi s-au rugat împreună cu obştea aşezământului monahal.

În cuvântul său, ÎPS Andrei s-a referit ”la profilul moral şi duhovnicesc al Sfântului Ioan Botezătorul, atrăgând atenţia credincioşilor, că trebuie să ducă o viaţă duhovnicească pe măsura Sfântului Ioan, Înaintemergătorul Domnului şi că trebui să şi propovăduiască cuvântul lui Dumnezeu, asemenea acestui mare sfânt”, informează Radio Renaşterea.

”Au fost momente înălţătoare, într-unul dintre cele mai frumoase locuri ale judeţului Bistriţa-Năsăud”, a scris pe Facebook preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan.

Mănăstirea Cormaia a fost reînfiinţată în anul 1994, pe o veche vatră monahală, de către Mitropolitul Bartolomeu. În ultimii ani, în cadrul ansamblului mănăstiresc a fost construită o biserică din zid ce poartă hramul ”Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul”. La Mănăstirea Cormaia mai există şi o bisericuţă din lemn, cu hramul ”Buna Vestire”, construită în anul 1636 de călugării ortodocşi veniţi de la mănăstirile Neamţ şi Putna. Acest locaş de cult păstrează până astăzi opere de artă valoroase, între care icoane ale pictorului Tudor Zugravu.

Radu Moldovan a verificat, alături de ÎPS Andrei, consilierul judeţean Mirela Cârcu şi pr. Tudor Mudure, lucrările de la Centrul Misionar pentru Tineret ”Preot profesor Ioan Bunea” din Sîngeorz-Băi.

”M-a încântat faptul că stadiul lucrărilor este unul avansat şi sper să găsim alături de ÎPS Andrei soluţii pentru ca lucrările la Centrul de Tineret din Sîngeorz-Băi să fie încheiate până la primăvară”, a precizat şeful CJ.

Foto: Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. AICI şi AICI mai multe imagini.

1 hram cormaia 2014 2 hram cormaia 2014 3 hram cormaia 2014 radu moldovan manastirea cormaia 2014 1 radu moldovan ips andrei sg bai cmt 2 radu moldovan ips andrei sg bai cmt 3 radu moldovan ips andrei sg bai cmt 4 radu moldovan ips andrei sg bai cmt

16 comentarii

  • E important sa construiesti. Sa pui mana si sa faci. Cu vorbele se ocupa politicienii, cu faptele se ocupa oameni ca Radu si Andreicut. Bravo lor, ca fac ceva pentru comunitate. Eu unul m-am saturat de papagali, care toata ziua stau si critica orice le iese in cale, dar n-au reusit in viata lor sa creasca macar un cartof.

    • Omule, tu vezi ce scrii? Sigur că-i important să construieşti, dar să construieşti în ordinea normală a lucrurilor, nu să pui căruţa înaintea cailor. Prima dată să construim şcoli, spitale, şosele şi căi ferate decente, iar abia apoi sa înălţăm biserici şi case parohiale. Să ne clădim în primul rând o viaţă civilizată şi ordonată, să plătim decent profesorii, educatorii, medicii, cercetătorii, să oferim societăţilor din mediul privat un cadru fiscal relaxat, care să stimuleze firmele, nu să le împovăreze cu noi taxe. Sunt multe de făcut în ţara asta, dar nu cred că-s prioritare maldărele de beton cu cruce-n vârf şi cu pensiuni (a se citi case parohiale) anexate. Avem zeci de mii de asemenea construcţii, mă mir că se mai găseşte loc (fizic) să se mai ridice. Ai văzut biserica situată pe strada Mărăşeşti şi casa parohială de lângă ea? Acolo numai lăcaş de cult nu e, acolo e hotel în toată regula, iar casa parohială e ca o pensiune/motel. Câte guri din casele de copii, din cantinele sociale şi din căminele de batrâni de pe raza întregului judeţ puteau fi hrănite cu banii băgaţi în construcţiile menţionate anterior? Şi pe câţi ani? Cu ce fapte se ocupă Radu Moldovan? Aduce el bani de acasă pentru a sprijini activitatea cultelor? Tot din banii noştri de taxe şi impozite împarte popilor. Andreicuţ ce face? Stă toată ziua la poze cu Răducu, precum o mascotă religioasă şi probabil le trasează sarcină preoţilor să convingă enoriaşii, la finalul slujbei de duminică, să voteze cu un anumit partid. Vezi că „papagalii” la care faci referire ţin „în spate” biserica şi politicienii prin toate contribuţiile pe care le plătesc la buget. Şi mai vezi că aceşti „papagali” trebuie să accepte cum împarte Răducu bani bisericii. Că n-au ce face, deşi nu le convine.

    • Bai frate citeste titlul mai cu atentie ca nu e vorba de construirea unei biserici sau case parohiale ci de un centru de tineret ! fraiere !

  • Domnule Brânză, preţul brânzei cum este? Când nu se face nimic, nu este bine, când se face, iar nu este bine, sunteţi penibili, vorba lui Paul!

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.