Avocatul Monica Săsărman (foto), consilier judeţean PDL, care îi reprezintă pe primari, a declarat, joi, că a fost de acord să includă pe listă şi Primăria Chiuza, condusă de un primar PSD, la rugămintea unui coleg de partid, primarul comunei Runcu Salvei, Anchidim Pavelea.
„Eu nu am discutat cu primarul din Chiuza, dar, la rugămintea colegului meu de partid, primarul Anchidim Pavelea din Runcu Salvei, am inclus Chiuza pe lista celor 23 de primării care contestă OUG nr. 15/2012 şi cer suspendarea articolului 5 şi deblocarea banilor alocaţi de Guvernul Ungureanu. Am înţeles de la colegul meu că şi domnul primar din Chiuza e nemulţumit că i s-au retras banii alocaţi, de aceea l-am inclus pe lista celor care contestă această măsură a Guvernului Ponta”, a declarat avocatul Monica Săsărman.
Potrivit sursei citate, o singură primărie, Bistriţa Bârgăului, din cele 23 care contestă decizia de restituire a banilor a primit sumele alocate, în cazul celorlalte banii fiind blocaţi de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud.
„Noi cerem ca instanţa să oblige Ministerul Finanţelor prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice să vireze banii în contul primăriilor”, a declarat Monica Săsărman.
Avocatul susţine că, în afară de Primăria Bistriţa Bârgăului şi de Primăria Chiuza, ea mai reprezintă următoarele unităţi administrative conduse de primari PDL: Budacu de Jos, Cetate, Chiochiş, Dumitra, Dumitriţa, Ilva Mare, Ilva Mică, Lunca Ilvei, Maieru, Matei, Măgura Ilvei, Mărişelu, Nuşeni, Rodna, Runcu Salvei, Silivaşu de Câmpie, Şieu Măgheruş, Şintereag, Telciu, Zagra şi Năsăud.
„Sunt aproape toate primăriile noastre, mai puţin Livezile care a cheltuit banii. Consiliul Judeţean, care a primit cei mai mulţi bani, două milioane de lei, nu m-a contactat”, a declarat avocatul.
Contactat telefonic, primarul comunei Chiuza, Grigore Bradea (PSD), a declarat că a avut o discuţie cu colegul său din Runcu Salvei referitoare la decizia Guvernului de a retrage banii, dar că nu l-a mandatat pe acesta să-l treacă pe lista primăriilor care contestă OUG nr. 15/2012.
„Sigur că sunt nemulţumit că am rămas fără bani, dar acest lucru nu înseamnă că eu mă alătur celor de la PDL ca să contest OUG. Dacă vreau să o contest, o contest singur. Am fiica avocat şi are cine să mă reprezinte. Nu am nevoie de avocaţii lor şi nici nu vreau să fiu asimilat cu grupul primarilor PDL care a luat bani mulţi. Eu am primit la Primăria Chiuza 300.000 de lei. I-au luat înapoi, asta este. Sper că ne vor da alţii”, a declarat Bradea.
El a spus că nu a discutat niciodată cu avocatul Monica Săsărman şi nu a semnat niciun contract cu aceasta pentru ca ea să aibă dreptul să reprezinte comuna Chiuza într-un proces.
„Curtea de Apel Cluj nu e departe de mine. Mă duc acolo, la proces, şi spun care este adevărul. Nu trebuia să fiu inclus pe o listă dacă eu nu am cerut acest lucru. Nu ştiu ce a înţeles primarul din Runcu Salvei din discuţia noastră, dar nici într-un caz eu nu i-am spus să mă includă pe lista lor. Dacă am nevoie de ajutor mă duc la avocaţii noştri, la PSD”, a declarat el.
Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, condus de Liviu Rusu (PDL), a primit două milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, pe lista alocărilor bugetare intrând şi 39 de primării, majoritatea conduse de primari PDL.
Cristiana Sabău
bravo domnule primar….un om cu caracter….stima si respect……
Ati fi dat dovada ca aveti sange in instalatie, daca primar al PSD fiind, v-ati fi raliat demersului celorlalti primari ce doresc sa infrunte guvernul actual, care, in opinia mea a ajuns nu tocmai onorant ( adica prin vot popular) la conducerea treburilor tarii. Metoda asta cu … numai ai nostrii au dreptate… este una destul de paguboasa.
lasa-l ma pe badea Anchidim, ala nu stie sa inregistreze o convorbire pe telefon.