Sănătate

În 20 octombrie încep campaniile de vaccinare derulate prin cabinetele medicale școlare

Direcţia Municipală de Sănătate, care are în subordine cabinetele medicale şcolare din unităţile de învăţământ din Bistriţa şi cartierele aparţinătoare, anunţă începerea campaniilor şcolare de vaccinare a copiilor de vârstă eligibilă, şcolarizaţi, care se derulează prin cabinete, după cum urmează:

1. În perioada 20 – 31 octombrie va avea loc vaccinarea antirujeolică – antirubeolică – antiurliană (RRO), care se adresează copiilor de clasa I;

2. În perioada 10 – 21 noiembrie va avea loc vaccinarea antipoliomelitică ( VPI ), ce se adresează copiilor de clasa a II-a (8 ani) şi copiilor de clasă pregătitoare (6 ani);

3. În perioada 2 – 15 decembrie va avea loc vaccinarea diftero – tetanică (dT), ce se adresează copiilor de clasa a VIII-a şi clasa a IX-a (restanţieri din anul şcolar 2013-2014).

Aceste vaccinuri vor fi puse la dispoziţia medicilor şcolari de către Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, care va organiza sesiuni de instruire a personalului medico-sanitar înaintea fiecărei campanii de vaccinare.

Pentru vaccinarea antigripală a populației, Direcția de Sănătate Publică a solicitat în acest an 17.000 de doze de vaccin, care vor veni în tranșe. Încă nu a fost stabilită data începerii campaniei de vaccinare antigripală.

Adaugă comentariu

Apasă aici ca să comentezi

Reguli pentru comentarii. Click aici.

GA vertical

Carliont

KissFM

KISS FM

Titlu Articole Recente

Articole recente

Titlu Comentarii recente

Comentarii recente

CleverADS