Prefectul Ovidiu Frenț le-a spus șefilor de instituții adunați în ședința lunară a Colegiului prefectural că, având în vedere demiterea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură, e greu de prevăzut ce rezervă viitorul. După experiența de reprezentant al Guvernului în teritoriu, Frenț a tras câteva concluzii pe care le-a prezentat sub forma unui ”testament”.
”Așa cum bine se știe, Guvernul a fost demis, este în perioadă de interimat. Rugămintea mea este ca, așa cum și eu, și tot aparatul Instituției Prefectului am făcut-o din acel moment până la instalarea noului guvern, lucrurile trebuie să se desfășoare în parametri de normalitate și eficiență, ceea ce vă rog și pe dumneavoastră să faceți. Guvernele vin și pleacă. Este un atribut al democrației și este foarte bine că este așa. Vreau să mai adaug că am lucrat foarte bine cu dumneavoastră și nu știm ce ne rezervă viitorul, dar vreau să vă mulțumesc încă o dată.
Ca o concluzie pe care o spun este următoarea: trăim într-o perioadă în România în care avem tentația de a nu face lucruri pentru a nu risca să facem ilegalități sau să ne asumăm lucruri de care nu suntem siguri. Legislația este întotdeauna în urma realităților, vedeți cât de mult ia să adopți un act normativ și el, pe când iese în teren, e o altă realitate. Vă rog și pe dumneavoastră și pe subordonați să interpretăm legile în sensul progresului societății și nu al inhibării dezvoltării, al punerii de bariere și de piedici pentru că nu ăsta e rolul nostru chiar dacă am trăit în ultimii ani tot sub presiunea că ne anchetează nu știu cine. În momentul în care nu există un interes direct sau indirect, material sau imaterial nu vă faceți probleme și interpretați toate legile, ordinele, regulamentele și procedurile deblocării facilității și al bunului mers al instituției și al comunității. Asta e o rugăminte pe care o adresez și pentru viitor”, a spus Frenț.
El s-a mai referit și la semnificația zilei de 30 octombrie când se împlinesc patru ani de la tragedia din clubul Colectiv: ”Chiar dacă emoția nu a trecut complet, cred că a fost o lecție importantă pentru noi, ca instituții, pentru persoanele implicate. Din păcate, s-au pierdut vieți și s-au schimbat destine, mă refer la cei care suferă de pe urma acelui tragic incendiu și care a dat prilejul ca astăzi să fie, pentru prima oară încadrată Ziua pacientului cu arsuri prin Legea 180 din 14 octombrie. Repet: sper că a fost o lecție foarte importantă pentru tot ceea ce au însemnat vulnerabilități ale intervenției, ale sistemului. Vedeți că s-a reluat în mod accentuat această temă. În afară de lecția pe care am învățat-o cu toții cred că noi, ca și instituții, avem un rol extrem de important și să prevenim, nu doar să gestionăm astfel de situații care pot apărea și care ne pot arăta slăbiciunile de sistem, ale cooperării interinstituționale. Am mai avut anul acesta și cazul Caracal care, la fel, ne-a arătat unde suntem ca și acoperire de riscuri privind viața, securitatea, integritatea persoanelor. Vedem care sunt și vulnerabilitățile de sistem, dar și persoanele care sunt vulnerabile și expuse și poate că acolo ar trebui să ne concentrăm atenția pentru că sunt în marea lor parte persoane care nu se informează, nu sunt cuprinse într-un sistem organizat de instruire și de adaptare la riscurile societății de azi. Iată ce pot aduce părțile negative ale democrației și ale unei societăți mai libere. Există și libertatea să greșim, și criminali sau potențiali criminali în libertate, și persoane care, din păcate, din diferite motive, cad în capacana acestor persoane cu potențial criminogen ridicat”, a spus prefectul Ovidiu Frenț.
Felicitari si multumiri adresez d-lui Prefect pt. felul in care am fost primit si ascultat de dansul chiar in biroul domniei sale de mai multe ori pe diferite teme de Mediu. Cu multa rabdare si interes am fost ascultat de fiecare data. Rezultatele discutiilor sper sa se concretizeze odata , intr-o zi mai norocoasa.
Mariuse, Mariuse, ecologist convins și revoluționar de profesie, constat cu bucurie/tristețe că începe să-ți dispară șmirghelu de pe limbă, prafu de pe tolbă, paiu din ochiu altuia, covrigii din cozile câinilor și prostu de grija altuia; p.s. era să uit de drumu lung, grija altuia, câine și prost .
Te-ai de-dulcit le ceva gologani de la BAȘTANI? si-ai dat cu placa de păr pe CONȘTIINȚĂ, MORALĂ, CARACTER.
Dacă te-o primit, CREZI că te-o și ascultat?
…………………………
N’oa și la ce țo folosât?
………………………………….
Mariuse, Mariuse, să TRĂDEZI tu lupta de CLASĂ/REZISTENȚĂ?
……………………………………….
Pita, Cuțâtu, Puterea, Avizu, Funcția …………..fac MINUNI.
Mariuse!
…… Prietenii știu de ce
P.S. Îmi răspunzi tu, sau îmi răspund eu? ( : Prietene, tu ești un nimea-n drum, eu …. )
Imi pare rau pt faptul ca unii dintre noi scriu numai de dragul de a acoperi spatiul,iertati-ma!
Sunt 2 lucruri ce trebuie remarcate:1.Prefectul Ovidiu Frent s-a dorit a fi un om apropiat bistritenilor. Cat a reusit …?Viitorl va lamuri. 2.Nu trebuie condamnat ca un vandut puterii un un om ca Marius Balan.Despre acesti oameni vom mai auzi.
Inainte de a parasi postul de reprezentant al guvernului PSD, Prefectul Frent ar trebui sa refaca acel „spatiu comemorativ ”Eroii Revoluției din 1989” din Piața Petru Rareș” de pe esplanada din fata Prefecturii care a existat pana in decembrie 2018, fiind reprezentat de o troită dedicată Revolutiei din Decembrie 1989, pe care niste indivizi fără ratiune au mutat-o in cimitirul de pe strada Tărpiului, inainte de a sti ce vor să pună in locul ei. Ba mai mult prefectul, Frent sustinea o mare tâmpenie cum că Piața Petru Rareș nu era un loc potrivit pentru troiță. După mintea lui nici Catedrala Mântuirii Neamului, nu ar avea ce să caute in curtea Casei Poporului din Bucuresti.
De aceea este necesar ca troita sa fie adusă inapoi, asa cum solicită bistritenii indignati de mutarea ei in cimitir, dat fiind faptul ca Bistriţa a fost unul dintre primele oraşe in care au protestat în decembrie 89, peste 10.000 de bistriţeni din Fabrica Mecanică şi apoi din alte fabrici din zona industrială. Ei şi-au riscat viaţa şi libertatea, într-un moment în care nu se ştia dacă regimul Ceauşescu va cădea, dacă se va trage sau nu la Bistriţa. Pe de alta parte, in perioada dinainte de revolutie comunistii au ridicat un bloc in coasta Bisericii de la Coroana, pentru ca Ceaușescu nu suporta sa vadă biserica de la balconul sediului PCR, dar se pare că nici neocomunistii de azi nu suportă să vadă crucea.
Cu atât mai mult, troita trebuie adusă inapoi in fata Prefecturii fiindcă ea reprezentă si un semn ca Revolutia romana a biruit cu ajutorul crucii.
Si ca sa fiu si mai concludent chiar daca dati cu noroi, inca odata salutari si numai de bine fata de bistriteanul meu , elegantul domn Prefect OVIDIU FRENT ! Si asta fara sa urmaresc nici un avantaj de la statul roman. Nu am capatat nici 5 bani si nu am nevoie absolut de nimic. Sunt doar un voluntar si un aparator al ideii de DREPTATE !HAI BALACARITI-VA daca suntei fericiti dragilor comentatori !Cu educatia primita de acasa stati foarte prost !
Testamentul prefectului este susținerea necondiționată și până la capăt a infractorului Dragnea cel care a măcelărit legile justiției în speranța de a scăpa basma curată, cel pentru care s-a dat ordonanța 13, cel care a inventat Secția Specială. Zile întregi au manifestat bistrițenii împotriva acestor aberații în fața prefecturii în care își are biroul reprezentantul guvernelor PSD. Prefectul a fost în tot acest timp girantul principal în județ al ofensivei împotriva legilor justiției, împotriva cetățenilor, împotriva Uniunii Europene. Iată însă că, printre cei care manifestau sincer împotriva guvernului PSD-ist care a susținut în tot acest timp monstruoasa ofensiva împotriva justiției și a bunului simț, se aflau și câțiva bufoni, prieteni de fapt ai guvernanților, care una strigau și alta gândeau și spuneau în particular. Vorba aceea Senatores sunt boni viri, senatus est mala bestia.